Mynář hájil v ČT Zemana: Myslím, že pozitiva u něho převažují

26.01.2014 15:40

Důvěra v prezidenta republiky podle průzkumu zveřejněného Českou televizí poklesla ke 40 procentům ze vzorku občanů. „Byl bych velmi rád, kdyby byla důvěra v prezidenta co nejvyšší,“ říká Vratislav Mynář, vedoucí Kanceláře prezidenta republiky a blízký spolupracovník hlavy státu.

Mynář hájil v ČT Zemana: Myslím, že pozitiva u něho převažují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

Obecnou platnost zveřejněného průzkumu zpochybnil frází „věřím jen těm průzkumům, které si sám zfalšuji“. Uvedl to v rozhovoru pro živé vysílání zpravodajského kanálu České televize.

Prezidentův kancléř připustil, že těžko může hodnotit případné i skutečné prezidentovy chyby, které vedou k poklesu jeho oblíbenosti, protože coby vedoucí jeho kanceláře nemůže být z podstaty věci objektivní. „Pozitivní rozhodnutí dle mě převažují,“ dodal. „Prezident dělá některé nepopulární kroky, nicméně nutné," domnívá se kancléř Mynář. Například vyjednávání o vládě společnost zřejmě vnímá jinak než prezident.

Kancléř se rovněž zastal končící vlády ministerského předsedy Jiřího Rusnoka. Podle něj pozitivní odezva přijde později, až v porovnání s jinou vládou. Končící kabinet je podle něj zatím nedoceněný. V době jeho jmenování bylo podle něj na výběr mezi předčasnými volbami a Nečasovou vládou bez Nečase.

Vratislav Mynář připustil, že prezidentovo okolí není mediálně obratné. Je to podle něj způsobeno tím, že byl vytvořen zcela nový tým spolupracovníků po příchodu Miloše Zemana na Hrad. „Věřím, že dochází každou chvilku ke zlepšení,“ řekl.

To, že je Miloš Zeman levicový prezident, je podle jeho kancléře přirozené. Poslední volbu hlavy našeho státu není s čím srovnávat, protože šlo o první přímou volbu prezidenta. „Naše země je rozdělena na levici a pravici a volby dopadly tak, že prezident je bližší levicově smýšlející části společnosti,“ uzavřel své hodnocení hradní kancléř Mynář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…