Mynář měl ujistit čínského velvyslance, že Vystrčila potrestají

08.09.2020 21:32

Cesta předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) na Tchaj-wan mění formát jednání ústavních činitelů. Hradní kancléř Vratislav Mynář na pondělní schůzce ujistil čínského velvyslance v Česku, že prezident Miloš Zeman nebude zvát šéfa horní parlamentní komory na jednání nejvyšších ústavních činitelů, zprávu Deníku N s odvoláním na mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka zveřejnily Novinky.

Mynář měl ujistit čínského velvyslance, že Vystrčila potrestají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléř Vratislav Mynář

Nový formát schůzek nejvyšších ústavních činitelů k zahraniční politice oznámila čeká hlava státu v neděli během rozhovoru pro televizi Prima. Odůvodnil to tím, že Vystrčil nerespektoval odmítavý postoj prezidenta, premiéra, šéfa Sněmovny i ministra zahraničí k cestě na Tchaj-wan. Misi senátní delegace prezident označil za „klukovskou provokaci“.

Informaci potvrdil i prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček: „Mohu potvrdit setkání i sdělení potvrzení, že Česká republika uznává, stejně jako ostatní členské země EU, politiku jedné Číny. Byla poskytnuta informace o novém formátu jednání ústavních činitelů,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…