Mynář uhájil funkci. Dál povede zemanovce ve Zlíně

22.02.2014 14:39

Prezidentův kancléř Vratislav Mynář obhájil na sobotní krajské konferenci Strany Práv Občanů - zemanovci (SPOZ) post předsedy krajské organizace ve Zlínském kraji. Informoval o tom místopředseda strany Vladimír Kruliš. Strana se také rozhodla postavit své kandidátky do komunálních voleb.

Mynář uhájil funkci. Dál povede zemanovce ve Zlíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vratislav Mynář

Zlínský kraj je považován za jednu z bašt zemanovců. V krajském zastupitelstvu mají čtyři zastupitele a dva radní, hejtmanovým náměstkem je Lubomír Nečas, František Čuba je radním zodpovědným za oblast zemědělství. Miloš Zeman coby kandidát SPOZ při prezidentské volbě získal v kraji nejvíce hlasů, v prvním kole to bylo 26,3 procenta, ve druhém kole 58,5 procenta.

Při volbách do Poslanecké sněmovny loni na podzim ale SPOZ v kraji získala jen 2,64 procenta, bylo to však nejvíce, kolik strana měla v regionech. Vratislav Mynář, který byl lídrem v kraji, tehdy zvažoval kvůli neúspěchu strany odchod z postu krajského předsedy.

V nedávných doplňovacích senátních volbách v obvodě 80, který tvoří Zlínsko a část Uherskohradišťska, zemanovci svého kandidáta nepostavili. „Síla strany se neukáže jen v prosluněných dnech. Síla se ukáže tehdy, když spadneme na zem, ale máme vizi se zvednout a jít opět kupředu," uvedl ve svém projevu Mynář.

Účastníci konference dnes také volili delegáty na mimořádný celorepublikový sjezd SPOZ, který se bude konat na konci března v Praze a kde se bude volit nové vedení strany. „Delegáti všemi hlasy nominovali jako kandidáta na místopředsedu pro ekonomiku Martina Nejedlého," uvedl Vladimír Kruliš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …