Mynáře do karantény! Mouka z Číny. Vystrašení Češi. Jan Hrušínský pokřikoval na internetu

29.02.2020 9:11

Principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský v komentáři na sociální síti glosuje cestu kancléře Vratislava Mynáře do Číny, kam se vydal bez vědomí vlády v době, kdy část české populace jímá panika z případné nákazy koronavirem. Tiskový mluvčí Hradu Jiří Ovčáček pak ubezpečoval, že Mynář i jeho kolegové se po návratu podrobili testům, které vyšly negativně.

Mynáře do karantény! Mouka z Číny. Vystrašení Češi. Jan Hrušínský pokřikoval na internetu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec a principál Divadla na Jezerce Jan Hrušínský

Mynář v Pekingu jednal s jedním z čínských vicepremiérů Chu Čchun-chuem. Čínský politik podle tamních médií uvedl, že v době, kdy zemi sužuje nový typ koronaviru, vnímá návštěvu jako důkaz hlubokého přátelství české vlády a lidu s Čínou.

Předseda vlády Andrej Babiš podle svých slov o cestě nevěděl. Kancléř v Číně zastupoval pouze Kancelář prezidenta republiky. Předmětem jednání měla být údajně humanitární pomoc Číně postižené koronavirem či jednání o účasti prezidenta Zemana na summitu 17+1 zemí střední a východní Evropy a Číny.

Mnozí Mynářovu cestu do Číny v době vrcholící epidemie koronaviru jen stěží chápou.

Anketa

Bojíte se koronaviru?

39%
61%
hlasovalo: 9794 lidí
„Bez roušky a bez bezpečnostní prověrky jednal s čínským vicepremiérem o budoucnosti Česka a importu strachu z nového viru. U voličů zabírá fantasticky. Imigranti už tolik netáhnou a koronavirus prý seslalo samo nebe,“ komentuje s notnou dávkou ironie dění principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský.

„Na náměstí Nebeského klidu se proto oba nižší státníci poklonili památce mrtvých. Kancléř ujistil Čínu, že po vyřešení cesty na Tchaj-wan už žádné projevy suverenity a samostatnosti České republiky nehrozí. Mouka ze skladů holdingu jde skvěle na odbyt. Vystrašení Češi jsou prý spolehliví,“ pokračuje ve svém textu Hrušínský.

Závěrem podotýká, že dovoz levné čínské mouky z Wu-chanu by mohl nahradit původně zamýšlené stamiliardové čínské investice v ČR. „Po návratu do vlasti čeká pana kancléře karanténa? Údajně 10 let s přísnou ostrahou. Na řadě prý časem budou i všichni další účastníci zájezdu,“ dodává pobaveně.

Do Číny Mynář cestoval společně s poradcem prezidenta Martinem Nejedlým a s prezidentem Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce Jaroslavem Tvrdíkem. Tiskový mluvčí Hradu Jiří Ovčáček veřejnost na svém twitteru po jejich návratu z Číny ubezpečil, že absolvovali testy na koronavirus v Ústřední vojenské nemocnici. „Testy jsou negativní,“ oznámil Ovčáček. Jestli však bude muset Mynář a další zmínění skončit z preventivních důvodů v izolaci, neupřesnil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…