Myslíte, že člověk, který vlastnil Agrofert, by dělal podvod kvůli 50 milionům? rozčiloval se Faltýnek v ČT

30.08.2017 22:45

Hostem pořadu Události, komentáře ČT24 byl místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. Jeho i Andreje Babiše dnes doporučil mandátový a imunitní výbor k vydání k trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo. K celé kauze se vyjádřili poté i poslanec ČSSD Stanislav Huml a předsedkyně mandátového a imunitního výboru Miroslava Němcová (ODS).

Myslíte, že člověk, který vlastnil Agrofert, by dělal podvod kvůli 50 milionům? rozčiloval se Faltýnek v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek

„Jak vám je?“ zeptal se úvodem Faltýnka moderátor. „Dobrá otázka. Bývalo to lepší. Cítím to jako křivdu,“ zmínil ke dnešnímu dni Faltýnek. „Seznámil jsem se s tou žádostí policie včera poprvé. Celý minulý týden mi volali novináři s tím, že žádost mají. To mě překvapilo,“ sdělil Faltýnek a popřel, že by byl členem orgánu Farma Čapí hnízdo, jak se mnohokrát uvádělo. 

„Policista, který žádá o mé vydání, uvádí, že jsem fiktivně a ryze účelově prodal akcie, spolu s dalšími členy představenstva. Byla ale uzavřena kupní smlouva. Je tam doklad o převzetí akcií. Tyto doklady policie má, ale neukázala je ani poslancům, nejsou součástí spisu,“ podotkl Faltýnek. „Policista mě viní z účelového prodeje. Ale každý prodej je přece účelový,“ dodal místopředseda hnutí ANO. 

„Nevím o Čapím hnízdě nic. Jen jsem prodal nepotřebnou společnost Babišovým dětem,“ zmínil k celé transakci Faltýnek. „Je to politická kauza před volbami, která má jediný cíl – poškodit hnutí a pana Babiše. Vy si myslíte, že člověk, který vlastnil Agrofert, že by mu stálo za to, dělat podvod kvůli 50 milionům?“ dodal rozčílený Faltýnek. 

„Kauza dotační podvod se mě netýká,“ zdůraznil Faltýnek. Když se moderátor Faltýnka zeptal, zda jeho předseda Babiš lhal, když tvrdil, že neví, čí je Čapí hnízdo, odpověděl: „Jak mohu vědět, jestli lhal,“ sdělil Faltýnek s tím, že mu případně stačí odpověď Babiše, že se snažil ochránit své děti.

„Jsem smířen s tím, že mě Poslanecká sněmovna vydá,“ uzavřel Faltýnek s tím, že uvažuje i o tom, že sám požádá o vydání. Znovu však zopakoval, že nejde o kauzu Čapí hnízdo, ale o kauzu parlamentní volby 2017. 

„Z těch čtyř hodin jsme nejvíce času věnovali tomu, abychom vyslechli poslance Babiše a Faltýnka a také státního zástupce a vyšetřovatele,“ sdělila ke dnešnímu čtyřhodinovému jednání Němcová. „Toto bylo první hlasování, které nebylo jednoznačné. Mnoho lidí se zdrželo,“ sdělil k tomu poslanec Huml. 

Němcová se vyjádřila také k načasování celé kauzy, otázka na toto téma jí podle jejích slov jde už téměř na nervy. Politickou objednávku v celé věci nevidí ani Huml. 

Hlasování sněmovny o vydání obou poslanců by se mělo uskutečnit 6. září. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…