Na Bakalově webu ruší diskuse pod články. Martin Fendrych k tomu vysvětlil, že je to tak mnohem demokratičtější

09.09.2017 16:23

Server iHNed.cz se rozhodl uzavřít diskuse pod články. Proč? Kvůli vulgárním projevům, které se v diskusích často objevovaly. Model diskuse se změní. Pokud bude chtít někdo napsat redakci, přidat připomínku, upozornit na chybu nebo přidat nějaký zajímavý postřeh, může tak učinit. Zašle ho redakci a ta ho uveřejní, pokud to uzná za vhodné a editorovi se bude líbit. Komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych na tom nevidí nic špatného.

Na Bakalově webu ruší diskuse pod články. Martin Fendrych k tomu vysvětlil, že je to tak mnohem demokratičtější
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

„Ty zm*de sluničkařskej chce se mi z tebe zvracet z těch kecu o multikulty!!!! Tahni za tou čubkou do Německa,a vem tam sebou všechny ty zku**eny Havlojidy zradce vlasti jste jen špinava špina ktera zaneřádila tuhle vlast!!!! Mi jsme křesťané.“

Takhle nějak prý může vypadat příspěvek v diskusi pod článkem. Najdeme je nejen na serveru iHNed.cz, ale i na dalších serverech a na sociálních sítích obecně. Lidé na nich často vystupují anonymně a díky anonymitě se nebojí použít hrubšího slovníku. Podobné výlevy ale podle Fendrycha do diskuse vlastně nic nepřinášejí. Proto je namístě je zablokovat. Ježíši Kristu by se ostatně asi nelíbilo to, jaký slovník dnes používají lidé, kteří se prohlašují za křesťany.

Celý komentář naleznete zde

Svoboda vyjádřit se ovšem podle  Fendrycha není odpírána, Do reakce může každý svobodně napsat e-mail a může v něm použít stejná slova, jaká byla citována v příspěvku hned v úvodu. Fendrych takové e-maily dostává pravidelně. Jak vidno, svoboda slova tedy zůstává zachována.

„Takže, přátelé, čtenáři, klid, zrušením debat pod texty legrace nekončí, ‚svoboda‘ v postmoderním internetovém pojetí ukrácena není, zbývají ještě maily, kde se naši obdivovatelé mohou se svými vysoce věcnými příspěvky vyřádit, kanalizovat. Psychoterapie mailem pokračuje,“ uzavřel Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…