Na Bártova poslance Škárku už jste možná zapomněli. Takto rázně se připomněl

04.06.2015 19:28

Bývalý poslanec Věcí veřejných Jaroslav Škárka se tvrdě na svém profilu ParlamentníchListů.cz pustil do protikuřáckého zákona, který včera schválila vláda.

Na Bártova poslance Škárku už jste možná zapomněli. Takto rázně se připomněl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání poslanecké sněmovny dnes připomínalo spíše čtenářský klub

"Jsem kuřák a jsem na to hrdý. Nenechám se diskriminovat," okomentoval na Profilech ParlamentníchListů.cz snahu vlády zakázat kouření v restauracích, hospodách a na koncertech bývalý véčkař Škárka. Nebál se ani toho, označit současný trend jako svatou válku proti kuřákům. "Je to takový trošku militantní protikuřácký 'islámský džihád'. Naše vláda se k tomuto svatému tažení středečním schválením protikuřáckého zákona připojila," uvedl.

"Společnost se snaží na jednu stranu vystupovat proti diskriminaci různých menšin (mnohdy i těch, které si to nezaslouží), na druhou stranu šikanuje celou polovinu vlastního obyvatelstva, tedy kuřáků," zmínil také Škárka s tím, že problém je však širší. Zákaz kouření ve všech restauracích se totiž dotkne také provozovatelů. 

"Obecně je zákaz kouření nesmyslný i z důvodu potlačení osobních svobod člověka. Jakoby stát měl právo rozhodovat, co a je a co není správné pro jednoho z nás. Obezita je také ohrožujícím zdravotním rizikem a zatím stát nepřipravuje zákaz požívání tučného vepřového obézním lidem nad 90 kg a restaurace je mohou podávat kdykoliv," konstatuje s tím, že jakékoliv státem potlačované svobodné rozhodování je špatné. "Za týden se pak ocitneme v Orwellově románu 1984," dodal.

"Jako kuřák se těmto nesmyslům nechci podřídit a budu je maximálně bojkotovat. Ano, přestanu chodit do restaurací a svoje víno si budu popíjet doma. Nedůstojné postávání před restaurací nehodlám akceptovat a věřím, že stejně tak většina kuřáků. Naopak restauratérům radím, aby našli díry v zákoně a vytvořili soukromé kuřácké kluby, kam žádné kontroly nepustí," poznamenává Škárka a vyzývá: "Prodávejte za symbolické částky klubové průkazky. A postavme se státu. Přestaňme cigarety kupovat. Každýl, kdo má zahrádku, si může doma tabák vypěstovat. Není to úplně nenáročné, ale lze to. A budete kouřit krabičku za 15 korun a vyžírka stát nedostane ani korunu."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…