Na Berounsku údajně do senátu za ANO kandiduje podnikatel odsouzený za neplacení pojistného

06.10.2016 18:19

Za Hnutí ANO 2011 na Berounsku prý kandiduje člověk, který byl v minulosti odsouzen k osmi měsícům podmíněně. Informace o podnikateli, bývalém starostovi Všeradic na Berounsku a politikovi ANO Bohumilu Stibalovi se objevila na Facebooku s anonymizovaným rozsudkem berounského soudu z roku 2000.

Na Berounsku údajně do senátu za ANO kandiduje podnikatel odsouzený za neplacení pojistného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Představení programu a kandidátů hnutí ANO pro krajské a senátní volby ve Středočeském kraji

Stibal měl být podle na Facebooku zveřejněného rozsudku Okresního soudu v Berouně v minulosti odsouzen za neplacení sociálního a zdravotního pojištění k osmi měsícům s podmínečným odkladem na dva roky. „Bohumil Stibal, dnešní kandidát do Senátu ČR za ANO, byl odsouzen Okresním soudem v Berouně dne 2. 11. 2000 za trestný čin neodvedení daně, pojistného atd. k trestu odnětí svobody atd., atd… ANO bude líp!“ stojí na facebookovém profilu, kde byl rozsudek zveřejněn.

Stibal neměl odvést pojistné za roky 1997 a 1998. Z obchodního rejstříku je patrné, že Stibal podnikal v několika firmách od počátku dvadesátých let.

Na jeho profilu ve Wikipedii se o podnikání dozvíme až od roku 2006: „V roce 2006 se stal jednatelem společnosti SOME CZ, která se zabývá balicími službami, skladováním, správou a údržbou budov. Od roku 2008 vlastní areál někdejšího všeradického zámku, kde byl po rekonstrukci otevřen Zámecký dvůr Všeradice (nacházejí se v něm Muzeum a galerie M. D. Rettigové, stylová restaurace, minipivovar a ubytovna).“ Dokument zveřejněný na Facebooku je prvoinstančním rozhodnutím soudu a není zřejmé, zda se proti němu Bohumil Stibal odvolal a jak případný odvolací soud rozhodoval. Dnes by jeho trest měl být podle všeho zahlazen.

ParlamentníListy.cz oslovily samotného Stibala s těmito otázkami, na něž Bohumil Stibal odpověděl následně:

Můžete potvrdit, že jste byl Okresním soudem v Berouně odsouzen k 8 měsíční podmínce, s odkladem na 2 roky za neplacení sociálního a zdravotního pojistného?
 
Ano mohu potvrdit, ale od doby trestu uplynulo již 15 let. Bohužel v začátcích svého podnikání jsem se dopustil chyb, které mne mrzely. Proto, a z důvodu, abych se jich v budoucnu vyvaroval, jsem se obklopil týmem zkušených odborníků. Dnes mohu s klidem a hrdostí říci: Mám úspěšnou společnost!
 
Odvolal jste se proti rozsudku?
 
Proti rozsudku jsem se neodvolal a s dlužné částky jsme uhradili. 
 
Je váš trest "zamazán"?
 
Ano můj trest byl vymazán. Nemám žádný záznam v rejstříku trestů
 
Informoval jste hnutí ANO o svém někdejším trestu, pokud ne, proč??
 
Není a nebyl žádný důvod, neboť nemám žádný záznam v rejstříku trestů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Šťastný

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…