Na Blažka bylo podáno trestní oznámení. Kvůli Diag Human

31.07.2012 15:04

Na ministra spravedlnosti Pavla Blažka bylo podáno trestní oznámení. Podala ho obecně prospěšná společnost Acta non verba, podle níž se dopustil několika trestních činů, když zastupoval Českou republiku ve sporu s Diag Human.

Na Blažka bylo podáno trestní oznámení. Kvůli Diag Human
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

"Bývalý ministr zdravotnictví Bohumil Fišer, jeho utajený placený poradce Zdeněk Koudelka a Pavel Blažek, v lednu 2002 narychlo jmenovaný právní zástupce ČR v této kauze, jsou hlavními viníky toho, že spor se společností Diag Human nebyl relativně rozumně vyřešen už v té době," píše Acta non verba na své internetové stránce.

Podle této společnosti spor neskončil právě kvůli Blažkovi tak, jak mohl. Bylo ho prý možné ukončit za jen malou část z dnešních deseti miliard. Ty totiž firma Diag Human po Česku požaduje.

Blažek se prý při zastupování státu dopustil podvodu, tvrdí šéf Acta non verba Vojtěch Razima a publicista Jan Urban. Ten tvrdí, že ministr převzal zastoupení státu v době, kdy byl už téměř schválen zákon, který by jeho zastoupení advokátem zakazoval.

"Ministr na nátlak JUDr. Koudelky sabotoval usnesení vlády, které mu od listopadu 2000 ukládalo co nejrychleji ukončit spor se společností Diag Human jednáním. V případě splnění usnesení vlády by ovšem žádné další právní služby a posudky nebyly potřeba," tvrdí Urban a dodává, že cena za jeho posudek, který byl „zcela zpackaný“, byla více než pět milionů korun.

Razima s ním souhlasí. "Pavel Blažek vědomě lhal o podstatných záležitostech sporu s Diag Human, a to s cílem, aby obohatil sebe a svého kamaráda z dvojdomku. Nový znalecký posudek totiž stál třicetkrát více než ten původní - a o to šlo," píše na svém webu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…