Na Hradě budou vystaveny korunovační klenoty. Čekají se fronty 5 hodin

05.05.2013 20:28

Čtyři až pět hodin si zřejmě budou muset vystát ve frontě lidé, kteří si mezi 10. až 19. květnem budou chtít prohlédnout vzácné české korunovační klenoty. Tak dlouhou dobu čekání odhaduje Správa Pražského hradu po zkušenostech z minulých let.

Na Hradě budou vystaveny korunovační klenoty. Čekají se fronty 5 hodin
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Pražský hrad

Symbol české státnosti totiž v minulosti lákal desetitisíce lidí. Žádné rezervace přitom nebudou možné. Pokud se na někoho nedostane, přestože přijel zdaleka, nebude mít další den ve frontě nárok na přednostní místo, uvádějí nově spuštěné webové stránky výstavy. Atraktivní expozice ve Vladislavském sále Pražského hradu bude otevřena denně od 09:00 do 18:00 hod.

Správa Pražského hradu čeká velký zájem návštěvníků. V roce 2003 totiž přišlo 44 475 lidí a naposledy před pěti lety 32 050 lidí, podobně jako v roce 1998. Vstup na výstavu bude zdarma, podle Hradu se nebudou vydávat ani žádné časové vstupenky nebo lístky na pořadí. Přednostně budou moct jet jen vozíčkáři, které může doprovodit maximálně jedna osoba.

"Zájem návštěvníků očekáváme tradičně velký. Lidé se ptají hlavně na provoz výstavy: pro všechny zájemce jsme proto na www.hrad.cz spustili speciální informační stránku," řekl David Šebek z tiskového oddělení Správy Pražského hradu. Hradní brána se podle něj uzavře tehdy, co čekající lidé zaplní prostor jižních zahrad. Tak se vyčerpá denní kapacita výstavy, přičemž se předpokládá maximálně pět tisíc lidí denně. Klíčové bude poledne, kdy by se měla denní kapacita naplnit. Štěstí tak budou mít jen ti, jimž se podaří dostat za bránu do hradního areálu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…