Na Hradě dnes bude Zeman jednat s dalšími ústavními představiteli

16.12.2015 6:29

Na Pražském hradě se dnes odpoledne sejdou ústavní představitelé s prezidentem Milošem Zemanem. Jde o pravidelnou schůzku, na kterých přední představitelé Česka ladí své postoje především k zahraniční politice. Hlavním tématem, které se bude prolínat schůzkou, bude především migrační krize.

Na Hradě dnes bude Zeman jednat s dalšími ústavními představiteli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Politici budou nepochybně mluvit o čtvrtečním bruselském setkání lídrů Evropské unie a o posílení ochrany vnějších hranic Evropské unie. „Já jsem samozřejmě pro vnější ochranu hranic a kritizuji Evropskou komisi za to, že toto téma zanedbala, že k němu přistupuje váhavě a s velkým zpožděním,“ řekl v úterý Zeman novinářům.

Kvůli postoji k uprchlíkům se nedávno v médiích ostře střetli Zeman s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). Hradní mluvčí Jiří Ovčáček již dříve uvedl, že předpokládá, že vzájemný spor budou oba státníci řešit pouze na okraj setkání. Řešit by se na něm také mohlo současné české předsednictví visegrádské skupiny. Podle Zemana by V4 měla být „uceleným blokem s pokud možno jednotnými názory“.

Jednání se dosud účastnili kromě Zemana, Sobotky také ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, předseda Senátu Milan Štěch, předseda Sněmovny Jan Hamáček a ministr obrany Martin Stropnický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …