Na Okamuru zaútočila žena štrúdlem. Zasáhla jej veganská šlehačka

23.09.2022 20:50 | Ze sítí

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura se stal ve čtvrtek terčem útoku anarchistické aktivistky ze skupiny Biotická Pekařská Brigáda. Během předvolebního mítinku SPD na pražském Proseku na něj žena zaútočila štrúdlem. „Zřejmě podporuje Piráty,“ vyjádřil se pro server iDnes.cz Okamura, který po incidentu skončil s obličejem od veganské šlehačky.

Na Okamuru zaútočila žena štrúdlem. Zasáhla jej veganská šlehačka
Foto: FCB
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí
Štrúdlový atentát se odehrál po úvodním projevu Okamury. Jakmile politik sešel k přítomným, přistoupila k němu žena s dortovou krabicí a předsedovi SPD ukázala, že je v jejích útrobách uschován štrúdl.

Jakmile si Okamura začal dar prohlížet, popadla žena krabici zespoda a mrskla ji i s moučníkem politikovi do obličeje.

Aktivistky se ihned chopila dvojice policistů v civilu a mezitím, co se Okamura s obličejem plným veganské šlehačky vzpamatovával z incidentu, útočnice byla během jednotek sekund policisty zadržena.

Server iDnes.cz informoval, že se jednalo o členku skupiny Biotická Pekařská Brigáda, který se sám označuje za anarchisty. „Je to obchodník se strachem a populista, co řekne cokoliv, jen aby si získal a manipuloval masy lidí, a aby pak mohl usednout na trůn a z něho vládnout tvrdou rukou,“ uvedla k útoku skupina.

Sama žena  dodala, že se jí „Okamurova rétorika hnusí“. „Vyvolává ve mě hněv a nutí mě péct štrúdly,“ sdělila aktivistka a sdílela i recepturu štrúdlu. Ten byl podle ní upečen z vyhozených potravin a z veganské šlehačky.

Okamura ke svému napadení řekl, že šlo zřejmě o „podporovatelku Pirátů, protože to jsou anarchisti“.

„Krabici jsem jen pootevřel. Jak ona udělala pohyb odspoda nahoru, tak jí tam pán z ochranky dal ruku. Nepovedlo se jí dát mi to do obličeje. Jenom to vyprsklo,“ dodal.

Štrúdlový útok od anarchistické aktivistky prý „svědčí o obrovské nervozitě stran Fialovy vládní koalice, protože když nemají program, který můžou nabídnout občanům, tak nastupuje agresivita a násilí“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…