Na Opencard bude Praha jednou pyšná, věří Bém

29.10.2013 13:32

Dlouhodobě kritizovaný projekt Opencard, kvůli kterému stojí před soudem pět bývalých úředníků pražského magistrátu, nebyl předražený. Při hlavním líčení s někdejšími úředníky to dnes řekl bývalý pražský primátor Pavel Bém (ODS), který v kauze vystupuje jako svědek. Podle něho také městu nevznikla žádná škoda. Obžaloba viní úředníky z uzavření nevýhodných smluv.

Na Opencard bude Praha jednou pyšná, věří Bém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

"Opencard je projekt, na který bude jednou Praha pyšná," poznamenal Bém ve vyjádření pro Českou televizi. "Nesdílím kritiku, že projekt stál příliš mnoho," prohlásil Bém. O projekt se prý začal zajímat až v roce 2009, tedy ve chvíli, kdy se začalo veřejně hovořit o jeho údajném předražení. "Nejsem si vědom, že by došlo ke škodě," odpověděl bývalý primátor na dotaz státní zástupkyně Dagmar Máchové, jak si vysvětluje, že se pětice jeho bývalých podřízených ocitla před soudem.

Soud s pěti bývalými úředníky začal v druhé polovině září. Státní zástupkyně viní bývalého šéfa odboru informatiky Ivana Seyčka a další čtyři muže z toho, že v letech 2006 a 2007 uzavřeli pro Prahu nevýhodné smlouvy, čímž městu způsobili škodu v řádu desítek milionů korun. Obžaloba je viní z porušování závazných pravidel hospodářského styku a porušování povinnosti při správě cizího majetku. Všichni vinu odmítají. Praha po pětici žádá přes 70 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…