Na Prahu přišel déšť, na Staromák bouře: Probuďme v sobě lva, burcoval Rajchlův kandidát z Ústí

11.09.2022 14:45 | Reportáž

Staroměstské náměstí v Praze zaplnily tisíce lidí se státními vlajkami, kteří přišli podpořit „Manifestaci PRO budoucnost našich dětí“. Nevyhnala je ani průtrž mračen, kdy spustil silný déšť. „Demisi, demisi!“ skandoval také dav vůči vládě Petra Fialy (ODS).

Na Prahu přišel déšť, na Staromák bouře: Probuďme v sobě lva, burcoval Rajchlův kandidát z Ústí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Manifestace na ochranu zásad demokratického právního státu. Pořádalo hnutí PRO

Lidé mávající vlajkami, skandující i pískající na píšťalky dorazili na pražské Staroměstské náměstí, aby svou účastí na Manifestaci PRO budoucnost našich dětí vyjádřili sympatie s Chartou 2022.

Manifestaci svolala strana PRO. Vystoupili signatáři Charty 2022, kteří kandidují do Senátu, lídr PRO Jindřich Rajchl či mluvčí Charty 2022 profesor Jiří Beran.

Jedním z kandidátů – sedmi statečných, jak si říkají – za hnutí PRO je Petr Vrána, který vystoupil jako první. „Dnes jako největší problém vnímám rostoucí inflaci a vysoké ceny energií. Bez vyřešení těchto otázek nemůžeme jít v naší zemi kupředu. Vidím stále častěji domácnosti s existenčními problémy, řada podniků je před krachem,“ varoval před chudobou Vrána. 

„A co se nyní chystá pro naše děti? Studený odchov, abych to řekl lidově,“ dodal Vrána a lidé začali bouřit, že je nemyslitelné, aby děti ve školách mrzly. „Děti odnesou veškeré důsledky krize. Kde se najdou prostředky na lyžařské kurzy, na jejich vzdělávání? Tohle všechno je důležité,“ zmínil Vrána.

Dalším kandidátem do Senátu je Ivan Noveský, který mimo jiné hovořil o elektřině a cenách energie, či kandidátka Petra Rédová. „Jste pro svobodu slova, jste pro to, abyste mohli dýchat, abyste mohli cestovat. Všichni tady jsme pro to, abychom měli svobodnou zemi,“ sdělila Rédová za souhlasného pokřiku přítomných.

Někdejší policista Jaroslav Telecký se zřekl vysokého vyznamenání a odešel od sboru, protože se podle moderátora nechtěl nechat šikanovat nesmyslnými proticovidovými opatřeními. I ten kandiduje do Senátu za hnutí PRO. „Buďme hrdými Čechy, Moravany a Slezany. Buďme hrdými potomky našich předků. Probuďme v sobě lva, kterého máme ve státním znaku!“ rozburácel přítomné Telecký.

Kromě Teleckého se o Senát uchází i samotný moderátor manifestace Petr Vacek. „Petr Fiala svou nesmyslnou rétorikou konflikt na Ukrajině vyhrocuje a snaží se nás a celý svět zatáhnout do války,“ sdělil Vacek, jenž by chtěl co nejrychleji mír na Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…