Na ProMoPro nás upozornila banka, tvrdí ředitel finančního útvaru

08.02.2012 19:29

Na nejisté finanční obchody, které jsou velice často praním špinavých peněz, upozorňují speciální útvar ministerstva financí samy banky. Jednoduše tehdy, když jim transakce přijde podezřelé. Stejné to bylo prý i v případě ProMoPro, tvrdí ředitel Milan Cícer.

Na ProMoPro nás upozornila banka, tvrdí ředitel finančního útvaru
Foto: Redakce
Popisek: Kauza ProMoPro je spojována mimo jiné s ministrem obrany Alexandrem Vondrou

„Daňové úniky jako takové a také případy korupce zde byly v historii vždycky,“ odmítl hned na začátku Interview ČT24 Milan Cícer, že by korupce v Česku výrazně stoupala. Podle něj se akorát jeho Finančnímu analytickému útvaru daří v poslední době případy včas detekovat. Často se i stane, že útvar stihne ještě zablokovat dané finanční prostředky.

Že jeho útvar nyní zadržel 800 milionů, je podle něj úspěch, i když se takto nelegálně obchoduje zřejmě s mnohem větším množstvím peněz. „Z vašeho pohledu se to nemusí zdát jako úspěch, já to tak ale beru,“ řekl Cícer moderátorce.

„Může se to jevit jako kapka v moři,“ pokračoval. „Já to chápu ale jako prvopočátek zlepšení spolupráce s orgány daňové správy,“ dodal.

Co se týče finančního terorismu, za čtyři roky zatím útvar našel čtyři nebo pět takových případů. Vyznačují se tím, že peníze poslané na účty byly podezřelé z toho, že by mohly sloužit k teroristickým účelům. Často šlo o transakce z Íránu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…