Na Ratha si prý brousí nože exekutor. Kvůli nezaplacenému peněžitému trestu

31.08.2020 18:04

Exhejtman Středočeského kraje David Rath má další problém – míří na něj exekuce. Důvodem je, že nezaplatil druhou polovinu peněžitého trestu. Píše o tom server iROZHLAS.cz.

Na Ratha si prý brousí nože exekutor. Kvůli nezaplacenému peněžitému trestu
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Soud má další problém s bývalým poslancem sociální demokracie Davidem Rathem, který nezaplatil druhou polovinu desetimilionového peněžitého trestu. I z toho důvodu se obrátil na exekutora. Krajský soud mu totiž již dříve žádost o prominutí finančního trestu zamítl. Exhejtman nabízel místo toho exekuci části domu, který vlastní spolu se svým bratrem.

Mluvčí Krajského soudu v Praze Hana Černá potvrdila, že vymáhání uhrazení druhé poloviny peněžitého trestu uloženého Davidu Rathovi již bylo skutečně předáno exekutorovi. Jaký bude výsledek, lze však těžko předjímat. 

Peněžitý trest měl Rath uložen za korupci při zadávání tendru na rekonstrukci zámku v Buštěhradu na Kladensku. První polovinu Rath v únoru zaplatil. Kromě toho dostal Rath také trest sedm roků ve vězení. 

Rath podle serveru iDNES.cz letos na přelomu roku ve spěchu prodával svůj majetek, který byl od roku 2012 soudně zajištěný, ale po nástupu do vězení soud nemovitosti uvolnil. Prodal podíly v sedmi nemovitostech, například své partnerce Renatě Hoffmanové prodal polovinu domu s restaurací v Hostivici za 1,8 milionu korun.

Svému dvacetiletému synovi prodal za osm set tisíc polovinu vily v Hostivicích a za stejnou částku mladšímu devatenáctiletému synovi prodal většinu rodinného sídla s pozemky taktéž v Hostivicích. Za tři sta tisíc ještě synovi poskytl podíl v pražském bytě.

Podle makléřky z Hostivic byl majetek rodině prodán výrazně pod tržní cenou, protože každý z hostivických domů by mohl mít více než desetimilionovou hodnotu. „Dům s restaurací bude mít minimální hodnotu 15 milionů korun, s velkou pravděpodobností bude ale jeho hodnota ještě vyšší. Je to samozřejmě hrubý odhad, protože nevím, jak se stavby rekonstruovaly, a neznám jejich přesný výměr,“ má jasno makléřka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…