Na Ústecku vyjde v prosinci do ulic o 18 strážníků víc

29.11.2011 11:55

Ústecká Městská policie (MP) pošle od prosince do ulic o 18 lidí víc. Do hlídkové služby je převede z jiných oddělení, především z operačního střediska, z dopravního hřiště nebo ředitelství MP. V Ústí nad Labem nyní pracuje 150 strážníků.

Na Ústecku vyjde v prosinci do ulic o 18 strážníků víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policistka

Městská policie převede z takzvaného nepřímého výkonu služby, tedy z práce převážně v budově, na hlídkovou službu 18 lidí. "V současné době máme 111 lidí v přímém výkonu služby a 39 v nepřímém. Od 1. prosince se to změní na 129 v přímém výkonu a 21 v nepřímém," vysvětlil ředitel MP. Častěji se dostanou do ulic také velitelé jednotlivých okrsků, kteří mají činnosti hlídek kontrolovat nově mnohem více v ulicích.

Nejvíc pracovníků odejde z operačního střediska, kde z 16 lidí zůstane od prosince deset. Funkčnost operačního střediska, které má na starosti tři linky tísňového volání a 143 kamer, to podle Bakuleho neohrozí. "Přesto ale přesuny pracovníků po prvním čtvrtletí příštího roku vyhodnotíme," dodal.

Roste počet drobných krádeží, strážníci jsou potřeba

Jedním z důvodů reorganizace je i nebývalý nárůst drobné kriminality od letošního dubna; podle ředitele MP jde především o krádeže v obchodech a krádeže kovů. "Nikdy v minulosti jsme takový nárůst nezaznamenali," řekl Bakule. Strážníci řeší často také rušení veřejného pořádku, problémy s uživateli drog nebo bezdomovci.

V zimních měsících očekává Bakule uklidnění situace. "Obáváme se, že až se začne oteplovat, v dubnu nebo květnu, může být situace ještě horší," dodal.

U ústeckých strážníků letos pracovalo 150 lidí, 124 mužů a 26 žen. Operační středisko obsluhuje 143 kamer; 121 v obvodu Ústí nad Labem-město, čtyři v Předlicích, čtyři na Severní Terase, osm v Krásném Březně a jednu v Neštěmicích. Příští rok přibude ještě 11 dalších v obvodu Neštěmice. Letos městská policie už řešila skoro 22.000 volání na tísňovou linku.

Čtěte:

Policie potvrdila, že šéf pražských strážníků měl u sebe při zatýkání úplatek

Drahé pořádkové jednotky zůstanou na Šluknovsku ještě rok

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…