Na Zemanově akci byl narušitel. Zasahovala policie

25.09.2013 18:55

Setkání prezidenta Miloše Zemana s lidmi na náměstí Svobody v Brně ve středu odpoledne narušil muž pískáním na píšťalku. Při úvodní zdravici prezidenta i následné debatě s lidmi se ze zadních řad shromážděných ozývalo téměř nepřerušované hlasité pískání. Muže se snažili uklidnit policisté, nakonec ho museli odvést na služebnu.

Na Zemanově akci byl narušitel. Zasahovala policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Muž v cyklistickém oblečení se odvedení bránil. Policistům musí podat vysvětlení svého chování, řekl jejich mluvčí Bohumil Malášek.

"Antikonfliktní tým i hlídka policistů několikrát 54letého muže vyzvali, aby svého jednání nechal, ten však na jejich výzvy nedbal. Museli jsme ho proto předvést na policii k podání vysvětlení jeho chování," uvedl Malášek. Muž se při odvádění policisty bránil, křičel "pomoc" a hlídka ho musela téměř vléci.

I prezident Zeman několikrát pískání glosoval. Ve svém projevu muže upozornil, že už je po prezidentských volbách. Po odvedení muže s píšťalkou už bylo setkání na náměstí v klidu, Zeman odpověděl na několik dotazů obyvatel Brna. Lidi nejčastěji zajímaly názory prezidenta na sociální zajištění seniorů či mladých lidí, ptali se například i na regulační poplatky ve zdravotnictví. Prezident je na jižní Moravě ode dneška do pátku, ve svém programu má ještě setkání s obyvateli dalších měst, například Znojma a Hodonína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…