Na blití? Jandák to schytal v LN

11.02.2013 6:48

Redaktor Lidových novin Jiří Peňás ve svém příspěvku pro pondělní LN velmi kriticky reaguje na rozhovor ParlamentníchListů.cz se sociálně demokratickým politikem Vítězslavem Jandákem, ve kterém řekl, že je mu "na blití z těch umělců proti Zemanovi", kteří podle něj byli jako ordneři.

Na blití? Jandák to schytal v LN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák, Bohuslav Sobotka a Richard Dolejš ve sněmovně

"Já ho vidím jako nesmírně báječnou, půvabnou, usměvavou, moudrou a lidskou osobnost. Jeho protivníci budou zanedlouho ještě menší, než teď. A jestli budou pořád křičet, tak už je za chvíli nebude nikdo slyšet. Mám na mysli zejména ty umělecké 'ordnery', ale i jiné 'ordnery'," řekl Jandák na adresu budoucího prezidenta Miloše Zemana (SPOZ) a jeho odpůrců.

Poslance rozzlobil neznámý vandal, který mu pokreslil plot u domu, což následně vyvolalo jeho ostrá slova na adresu příznivců Zemanova protikandidáta Karla Schwarzenberga (TOP 09).

Celý rozhovor ZDE

Peňás z LN: Jandák vždy na vítězné straně

"Pan Jandák se sám stal obětí jejich teroristických metod, když mu 'komando Karla Schwarzenberga' napsalo na plot domu slovo Zrádce. Poznamenejme, že toto komando muselo být dosti pomatené či mdlého ducha, protože ke cti pana Jandáka nikoho jen trochu soudného nemohlo napadnout, že by pan Jandák kdy patřil k jiné straně než k té nakonec vítězné," uvádí v LN Peňás.

Jandák v další části zmíněného rozhovoru hovoří také o české diplomacii a plánech ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09). Politik řekl, že by roli německého velvyslance měl hrát Tomáš Kafka. Podle Jandáka "možná hodný člověk, ale neví o tom Německu vůbec nic. Má přijít z Irska, ale je to kamarád pana Schwarzenberga, a proto má přijít na post velvyslance ve Spolkové republice. Opravdu nevím, jestli je to dobře." A tady možná Jandák "ustřelil".

Kdo nic neví...

Peňás Jandáka upozorňuje, že nezná správná fakta, a uvádí, že Tomáš Kafka byl v letech 1991 až 1995 kulturním atašé v Berlíně, vedl Česko-německý fond budoucnosti, je překladatelem z němčiny a jeho jméno má v německých kulturních kruzích zvuk.

"Jestli někdo 'nic neví', pak jste to vy," vzkazuje redaktor LN Jandákovi. "Z vašeho vyjádření pak platí jediné: Že je to hodný člověk. Na rozdíl od vás. S vašim sklonem k 'blití' to může být také tak, že jde o bezděčnou sebereflexi. Jestli to slovo znáte. Pochybuju," uzavírá Jiří Peňás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …