Na boje kolem ÚSTRu prý doplatí Václav Havel

24.04.2013 7:49

Rozhádaný a paralyzovaný Ústav pro studium totalitních režimů přestává pomalu fungovat. Kvůli neshodám se možná zruší i plánované akce, projekty a semináře, na kterých se měli pracovníci ústavu podílet. Ohrožena je například mezinárodní konference o terorismu a roli Československa i Česka, nebo výstava o bývalém prezidentovi Václavu Havlovi v americkém Washingtonu.

Na boje kolem ÚSTRu prý doplatí Václav Havel
Foto: rep
Popisek: K úmrtí Václava Havla

„Je mi z toho smutno. Měli jsme nastartované projekty a plány. Cítím smutek, protože nevím, co se všechno vlastně povede,“ cituje MF Dnes odvolaného prvního náměstka Eduarda Stehlíka. Ohrožena je tak i spolupráce s bostonskou univerzitou nebo otevření nové expozice v Petschkově paláci v Praze.

V plánu instituce zůstala jenom květnová konference o posledním komunistickém prezidentovi Gustávu Husákovi. Podle pozvánky ho má vykreslit mimo jiné jako „osobnost ne vždy podřízenou straně a Moskvě jako mezinárodnímu centru komunistického hnutí“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…