Na éru Merkelové se bude vzpomínat jako na katastrofu. Okamura si zoufal nad článkem, jak islám tiše ovládá Německo

07.02.2021 6:20 | Zprávy

Lídr SPD Tomio Okamura dal na svém faceboookovém profilu za pravdu europoslanci za SPD Ivanu Davidovi. Podle něj má David pravdu v tom, že éra spolkové kancléřky Angely Merkelové bude jednou hodnocena jako katastrofa nejen německá, ale i celoevropská.

Na éru Merkelové se bude vzpomínat jako na katastrofu. Okamura si zoufal nad článkem, jak islám tiše ovládá Německo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Okamura uvedl, že David citoval deník Welt, „který píše o tom, jak ‚legalističtí islamisté‘ postupně začínají ovládat Německo. Sice nenásilnou cestou, o to ale důsledněji. Totalitní právo šáría nakonec mohou nastolit demokratickými prostředky. Nesmíme dopustit, aby naše země byla islamizovaná stejně jako západní Evropa!“ napsal Okamura.

„Jednají nenápadně, dodržují zákon a mají své poslání: ‚Legalističtí Islamisté‘ tajně chtějí nastolit Boží stát podle pravidel šaría. Aby mohl odhalit jejich triky, musí se Úřad na ochranu ústavy dívat velmi pečlivě,“ cituje Okamura Welt.

„Spolkový úřad pro ochranu ústavy v Kolíně nad Rýnem varuje před dalším nebezpečím. Zpravodajská služba klasifikuje takzvané legalistické islamisty jako neméně ohrožující. Jsou to lidé, kteří chtějí prosadit islámský řád ne hrubou silou, ale tichým vlivem. 'Plní své příslušné cíle – obvykle dlouhodobou změnu v německém sociálním a politickém systému – na základě místních zákonů,‘ uvedl Spolkový úřad v reakci na žádost WELT. ‚Toto je rezignace, ne politika integrace‘, zní mezititulek WELTu,“ říká dále Okamura.

Fenomén plíživé infiltrace západního světa podle něj znepokojuje viceprezidenta parlamentní skupiny Svobodné demokratické strany (FDP) Stephana Thomae. „Člen Spolkového sněmu říká: ‚Jelikož tzv. legalističtí islamisté obvykle nepřitahují pozornost trestnými činy, je obtížnější je pozorovat než u násilných extremistů.‘ Tuto skupinu islamistů ale musí Úřad pro ochranu ústavy mít na paměti jako velkou hrozbu. Thomae je přesvědčen, že sleduje ‚stejný cíl různými způsoby, vytvoření islámského státu na německé půdě‘,“ cituje Okamura.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…