Na fakultách poškozených výbuchem po týdnu začne výuka

06.05.2013 6:04

Studenti filmové fakulty AMU a Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy se týden od mohutného výbuchu v centru Prahy vrátí k výuce. Exploze plynu v Divadelní ulici minulý týden poškodila řadu budov v okolí. Školy už nechaly zasklít okna a uklidit. Škody ale zatím nevyčíslily.

Na fakultách poškozených výbuchem po týdnu začne výuka
Foto: MHMP
Popisek: Bohuslav Svoboda rozmlouvá se záchranáři po výbuchu plynu v Divadelní ulici v Praze

Univerzita Karlova plánuje na dnešek slavnostní otevření budovy Hollaru, kde sídlí fakulta sociálních věd. Zúčastní se děkan Jakub Končelík a rektor Václav Hampl. Poškozené kanceláře budou zatím fungovat v provizorním režimu v náhradních prostorech. Do náhradních učeben se přesune i výuka.

Výbuch za sto milionů

K běžnému provozu se vrátí sousedící FAMU v budově Lažanského paláce. Okna rozbitá tlakovou vlnou z exploze nechala škola opravit už minulý týden. V následujících dnech budou patrně pokračovat jen drobné opravy, které ale výuku nijak neomezí.

Lažanský palác i budova Hollaru, kde sídlí fakulta sociálních věd, se nacházejí v těsném sousedství domu, v němž vybuchl plyn. Neštěstí si vyžádalo čtyři desítky zraněných. Výbuch plynu podle prvních odhadů zničil majetek za zhruba 100 milionů korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

13:21 O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

Že se nakupovat v Polsku už nevyplatí? Možná nesouhlasí Češi, kteří si koupili kilo krůtích prsou v …