Na internetu se objevila petice za stažení ruských vojsk z Krymu

02.03.2014 19:16

Vyjádřit nesouhlas s kroky Ruské federace ve vztahu k Ukrajině, především pak k Autonomní republice Krym, může každý občan ČR prostřednictvím petice, která byla zveřejněna na internetu.

Na internetu se objevila petice za stažení ruských vojsk z Krymu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se konal protest proti situaci na Ukrajině. Janukovyčovi příznivci chyběli

„Situace na Ukrajině nemá nyní daleko k roku 1938 a také roku 1968, datům z neblahé historie našeho státu. Buďme i proto solidární a vyslovme svůj názor. Názor, který hlásá, že Autonomní republika Krym, potažmo celá Ukrajina, mají právo na sebeurčení a že okupace ze strany Ruské federace je nepřípustným činem. Naše historická zkušenost byla hořká. Nedovolme tedy, aby se opakovala i jinde,“ píše v úvodu autor petice.

Přiznává, že je inspirován především ruskojazyčnými peticemi, které požadují právě stažení ruských vojsk z Autonomní republiky Krym. Smyslem petice je dát možnost podepsat její české znění, neboť ne každý ovládá ruštinu.

„Petice bude doručena vládním orgánům České republiky, které budou požádány, aby ji dále předaly představitelům OSN, NATO, EU, Ukrajiny, Ruské federace a Autonomní republiky Krym,“ uvádí autor petice a dodává: „Věřím, že i podpora občanů z České republiky může něco změnit. Minimálně se bude jednat o podporu psychickou, jelikož i tu na Ukrajině aktuálně potřebují.“

  • Petici lze podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…