Na internetu se smějí prezidentské volbě a počtům vnitra

24.11.2012 21:33

Počítání platných hlasů jednotlivých prezidentských kandidátů se vysmívají i lidé na internetu. Naváží se hlavně do metody ministerstva vnitra, kdy se procentuální chybovosti dvou vzorku sčítají, místo aby se zprůměrovaly.

Na internetu se smějí prezidentské volbě a počtům vnitra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

"Už nikdy nebudu sčítat procenta dvou kontrolních vzorků místo zprůměrování,“ píše například na svoji typickou tabuli Bart Simpson z amerického animovaného seriálu.

Podobně se na sociálních sítích objevil další vtip. „Naše ministerstvo se Vám, pane Okamuro, mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za tuto politováníhodnou situaci. Připomínky veřejnosti jsme předložili našemu IT oddělení, které zpracovalo novou metodiku výpočtu. Z celkového počtu 61.966 podpisů jste v prvním vzorku měl korektních 80,647 % a ve druhém 77,047 % podpisů. To činí celkem 157,694 %, a tedy Vám započítáváme 97.716 podepsaných občanů,“ obrací metodiku naruby Michal Tuláček ve svém komiksu.

"Vzorek A vykázal 60 % chyb, vzorek B také 60 % chyb. Součet dává 120 % chybných podpisů, takže je potřeba odečíst ještě o 20 % podpisů víc, než jich existuje,“ zní další vtip, kterých stále přibývá.

Zato politici mezi sebou o přímé volbě nežertují. "To se mi zdá, že jde proti logice, že normální by bylo udělat průměr. V pochybnostech bych dala přednost tomu, aby ti účastníci soutěže mohli zůstat,“ uvedla pro TV Nova Miroslava Němcová z ODS.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…