Na odměny příště dohlédneme, slibuje šéf dozorčí rady DPP

20.05.2012 9:39

Podle předsedy dozorčí rady DPP Jiřího Nouzy (TOP 09) už se nebude moci znovu stát, že by si manažeři podniku bez vědomí rady rozdávali neadekvátní odměny. V rozhovoru pro server Aktuálně.cz také řekl, že dozorčí rada nezasahuje do průběhu veřejných zakázek.

Na odměny příště dohlédneme, slibuje šéf dozorčí rady DPP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„Dozorčí rada přijala usnesení, díky kterým už má představenstvo jasnou povinnost o mimořádných odměnách dozorčí radu informovat,“ uvedl Nouza s tím, že neinformování o milionových odměnách byla chyba minulého vedení.

Do vedení společnosti nezasahujeme

„Schvalujeme například roční investiční plán společnosti, navýšení tohoto schváleného plánu o více než deset milionů, plán veřejných zakázek. Těch věcí, ke kterým dává dozorčí rada předchozí souhlas, je podle mě dostatečné množství. Můžeme si vyžádat informace, které nás zajímají. Pokud se nám něco v plánech podniku nelíbí, vrátíme dokumenty k přepracování,“ popsal, co rada dělá.

Nouza však uvedl, že do veřejných zakázek nemá pravomoc zasahovat. „Dozorčí rada nemůže zasahovat do obchodního vedení společnosti, na to je zákon. Toto právo má management, respektive představenstvo. My schválíme roční plán veřejných zakázek, které se během toho roku očekávají,“ vysvětlil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…