Na pivo jen očkovaní. Naplňuje se předpověď šéfky Trikolory?

15.10.2021 7:20

V předvolebních debatách se lídři politických stran shodovali, že očkování má být jen a pouze dobrovolné. Šéfka Trikolory Zuzana Majerová Zahradníková však před kamerami opakovaně varovala, že až bude po volbách, dostanou se na stůl proticovidová opatření, která se lidem ani trochu líbit nebudou. A týden po volbách už se objevují zprávy, že si na pivo zajdou do hospody už jen očkovaní lidé.

Na pivo jen očkovaní. Naplňuje se předpověď šéfky Trikolory?
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Zuzana Majerová v předvolební Partii

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová před kamerami České televize oznámila, že je ve hře zkrácení platnosti covidových testů. Antigenní test by měl platit jen 24 hodin a PCR test 3 dny.

Páteční MF Dnes upozorňuje, že to zkomplikuje život dětem mladším 12 let, protože ty očkovány být nemohou. A jejich rodičům. Vyjde je to draho.

Ale nejen je. Draze by to vyšlo všechny neočkované. „Zkrácení platnosti testů je podle mě motivační i proto, aby se lidé nechali naočkovat,“ přiznala cíl návrhu hlavní hygienička Pavla Svrčinová. Pohrozila také, že v případě zhoršení epidemiologické situace zakáže do hospod vstup neočkovaným.

Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová Zahradníková už celé měsíce opakuje, že očkování musí zůstat dobrovolné. Jenže po volbách se podle ní ukazuje, že se dobrovolnost mění v povinnost.

„V televizi CNN Prima NEWS řekl trenér hokejové reprezentace Pešán, že na zimní OH budou nominováni jen očkovaní hráči… Pořád máte pocit, že žijeme ve svobodné zemi, kde mají všichni stejná práva a očkování je dobrovolné…!?“ napsala na Twitteru.

Zůstane očkování dobrovolné?

Už před volbami také varovala, že znovu dojde i na lockdowny.

„Tady se už dávno připravuje, že po volbách se opět všechno zavře. Opět se zavřou školy. To je moje informace. Mohu přeposlat ty e-maily, které chodí jako vyhlášky z Ministerstva zdravotnictví. Pokud lidé nechtějí žít tak, jak tu žili poslední rok a půl, tak prosím nevolte vládní strany a opoziční demoblok, který vládě pomáhal,“ vypálila předsedkyně Trikolory na počátku října.

Okolní země, ale např. také Izrael, už jsou k neočkovaným lidem přísnější a nechávají je platit si testy, pokud nejde o děti do 12 let nebo o osoby, které nemohou být očkované ze zdravotních důvodů.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…