Na podzim přeočkování? Babiš otevřel možnost. A řešil skandál

21.05.2021 8:53

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro CNN Prima News znovu vyzval občany, aby se nechali očkovat. Prozradil také, o čem jednal na narychlo svolané schůzce s prezidentem Milošem Zemanem a přidal pár slov i k majetkovým skandálům ministra zdravotnictví za ANO Petra Arenbergera. „Nevím, jestli to není nějakej šlendrián. Každopádně má špatného daňového poradce. Já potřebuju vědět, že to není nějaká levárna,“ konstatoval Babiš.

Na podzim přeočkování? Babiš otevřel možnost. A řešil skandál
Foto: Hana Brožková
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí
V úvodu rozhovoru si pochvaloval, že se snad brzy podaří spustit očkování pro občany nad 35 let a pak už všechny Čechy, Moravany a Slezany.

„Co jsme řekli a co jsem si já přál. Aby jsme od června očkovali všechno. Včera byl rekord, 96 tisíc očkovaných. Pořád je nějaký boj mezi očkovacími centry a praktiky, ještě to musíme doladit. Ale očkujeme, zrychlujeme, takže očkujte se,“ žádal předseda vlády.

„My připravujeme ještě kampaň na Úřadu vlády. Připravujeme to na Úřadu vlády ČR. Na Ministerstvu zdravotnictví jim ten marketing moc nešel. Ale já jsem přesvědčen, že lidi jsou rozumní a vědí, že očkování je ochrana jejich zdraví, protože s tím virem se tu budeme potýkat a na podzim nás asi čeká přeočkování,“ rozváděl myšlenku Babiš.

„Očkování je hlavně kvůli tomu, že chráníme své zdraví, chráníme své blízké, chráníme společnost.“ zdůraznil ještě.

Vláda prý dnes bude rozhodovat o tom, jak dlouho bude člověk považován za bezrizikového, pokud prodělal covid. „Dneska je vláda a budeme zase rozhodovat o té imunitě na 180 dní. Také se budeme bavit o tom, jak to bude s rouškami v létě a další věci,“ řekl Babiš.

Pozornost věnoval i majetkovému skandálu ministra zdravotnictví za hnutí ANO Petra Arenbergera, který si až opožděně vzpomněl, že vlastní desítky nemovitostí a že má příjmy ze soukromé kliniky v řádu desítek milionů korun. Své nemovitosti v prvním majetkovém přiznání jaksi opomněl uvést.

„Já jsem mu napsal dopis, co všechno mi má doložit. Nevím, jestli to není nějakej šlendrián. Každopádně má špatného daňového poradce. Já potřebuju vědět, že to není nějaká levárna. Pravděpodobně od něj dostanu hromadu papírů, nastuduju si to přes víkend a příští týden se vyjádřím,“ přislíbil Babiš. Doufám, že ty diskrepance ohledně svého majetku vysvětlí,“ řekl Babiš.

„Je to nešťastné, není to dobře. Kritici to používají proti nám. Škodí nám to, když už zvládáme očkování,“ lamentoval nad Arenbergerem.

Nakonec popsal, o čem mluvil s prezidentem Milošem Zemanem na narychlo svolané schůzce. Debatovali spolu prý o bombardování Srbska kvůli napětí v Kosovu v roce 1999. Tehdejší premiér Miloš Zeman povolil přelet letadel NATO přes české území směrem k Srbsku.   

„Já mu nezávidím tu jeho pozici tehdá, protože jako humanitární bombardování. Ono když je bombardování, tak jsou vždycky mrtvý. Bylo to pro něj těžké,“ pravil Babiš,

Řešili prý i případné vyslovení nedůvěry vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…