Na policejního prezidenta míří od společnosti Imex Group trestní oznámení

06.05.2021 11:06 | Zprávy

V kauze Vrbětice padlo na policejního prezidenta Jana Švejdara trestní oznámení, podala ho společnost Imex Group. Podnět na Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS) dal za firmu, které v roce 2014 vybuchly dva sklady munice, právník Radek Ondruš. Trestní oznámení souvisí s poskytováním informací prezidentovi republiky. Firma plánuje kvůli únikům informací dnes podat další trestní oznámení. S informacemi přišel Ekonomický deník.

Na policejního prezidenta míří od společnosti Imex Group trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

„Bylo zatím pouze jedno trestní oznámení na jednání policejního prezidenta, a to v souvislosti s poskytováním informací prezidentovi České republiky. Prezident republiky do médii potvrdil, že informace pro svůj projev měl mimo jiné od Švejdara. Druhé trestní oznámení směřující na jeho angažmá na schůzce s ministrem vnitra se připravuje a jeho podání předpokládám během dnešního dne. Trestní oznámení bylo podáno jménem společnosti Imex Group, která je v dané trestní věci poškozenou,“ uvedl právník Ondruš Ekonomickému deníku.
 
Policejní prezident podle textu oznámení v blíže neustanovené době roku 2020 a 2021 mohl protiprávně získat od ředitele Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování, nebo od jemu služebně podřízených osob, informace z přípravného řízení trestního k případu, který je znám jako kauza Vrbětice.
 
 
„A následně přijal pozvání prezidenta republiky ke schůzce, jejímž předmětem mělo být poskytnutí podrobných informací ke kauze Vrbětice, které se poté v úterý dne 20. dubna 2021 zúčastnil a dosud veřejnosti neznámé informace o kauze Vrbětice mohl opět protiprávně předal prezidentovi republiky Ing. Milošovi Zemanovi, který je alespoň z části a navíc zkresleně následně zveřejnil dne 25. dubna 2021 ve svém projevu na TV Prima, kde mimo jiné uvedl ´ Policejní vyšetřování pracuje s hypotézou, že je tam mohl provést jeden z majitelů firmy Imex. Toto podezření je podle společnosti Imex zapotřebí buď vyvrátit, nebo potvrdit´ ´Člověk z Imexu, kterého policie podezřívá, že oba Rusy do areálu provezl, odmítl vypovídat na detektoru lži´,“ stojí v trestním oznámení podaném na GIBS.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…