Na prd? Vypálit, počurat! Zeman udeřil tentokrát na vedení ČSSD, Českou televizi a Zelené

09.11.2017 13:40

Prezident Miloš Zeman v druhém dni své návštěvy Olomouckého kraje předstoupil před občany v Mohelnici.

Na prd? Vypálit, počurat! Zeman udeřil tentokrát na vedení ČSSD, Českou televizi a Zelené
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany v Lipníku nad Bečvou v Olomouckém kraji

Úvodem prezident Zeman pohovořil o předčasných volbách. „Kolem mě chodí lidé a šeptají mi, že by bylo dobré, když by prezident rozpustil Poslaneckou sněmovnu a vyhlásil předčasné volby. A já říkám, že mě to ani nenapadne. Nebudeme vyhazovat další miliardu korun, abychom platili za neúspěch některých politiků. Když voliči rozdali tímto způsobem karty, mají s těmito kartami politici hrát a nežádat, aby voliči přinesli karty nové,“ sdělil Zeman, jenž požádal občany, aby se svým přihlášením vyjádřili k této otázce. Většina z náměstí pak přihlášením ukázala, že předčasné volby nechce.

Pak Zeman pohovořil o upálení děkana Lautnera. „Vy jste ho tady upálili. Doufám, že mě neupálíte,“ sdělil Zeman úvodem.

První dotaz směřoval k budoucnosti Česka. „Jaká bude Česká republika za osm nebo deset let, záleží na tom, jakou budeme mít vládu, ale také jakou budeme mít náladu jako všichni občané. Mnohokrát ve svých knihách a přednáškách jsem říkal jednu a tutéž věc. Porozhlédněme se v Evropě, která země je nejúspěšnější. A uvidíte, že je to Skandinávie. Skandinávský model sociálního státu se osvědčil i v krizových dobách. Mají skvělé zdravotnictví, skvělé školství a nejvyšší konkurenceschopnost v Evropě. Přibližujme se k tomuto modelu,“ podotkl Zeman s tím, že Dánové jsou také nejšťastnější národ v Evropě. „A spojte si s tím přísloví – ‚pije jako Dán‘,“ dodal. 

Další otázka směřovala k budoucnosti levice v České republice. „Když se na českou levici podíváte, vidíte hrůzný obraz. Víte, ono to vždy záleží na výrazných osobnostech. Kde jsou tito lidé? A mnohdy byli nahrazeni poměrně velmi šedivými a nudnými neosobnostmi,“ poukázal na světovou levici. „To se stalo také české levici, která se zmítala v těch bratrovražedných bojích a nakonec skončila na těch sedmi procentech. Česká levice potřebuje přitažlivé osobnosti a přitažlivý program. Věřím, že sociální demokracie to jednou bude mít. Až odejdou ti lidé, kteří ji přivedli k těm dnešním sedmi procentům,“ dodal.

Další z návštěvníků debaty se zeptal na čipování.  Člověk přece jenom psí známku nepotřebuje a tam jsou ty čipy naprosto zbytečné,“ sdělil Zeman s tím, že však již nyní máme biometrické prvky na občanských průkazech. 

Následně padl také názor z publika na ochránce přírody. „Stojí to hodně peněz a je to na prd,“ řekl muž z publika. „Víte, jakou mám lásku ke Straně zelených. Jednou jsem se nechal slyšet s tímto řešením: Vypálit, posolit, počurat – takto se v minulosti likvidovala středověká města,“ řekl k tomu Zeman, jenž se však bránil tomu, aby všichni ochránci přírody byli házeni do jednoho pytle. Má rád například ty, kteří čistí potoky. 

Své pak Zeman řekl k tomu, že je proti přijímání migrantů. „Udělám vše pro to, aby na českém území nebyl žádný nelegální migrant,“ řekl za potlesku přítomných.

„Já se nebojím. Člověk, který se bojí, je poražen dřív, než jakákoliv bitva začala,“ odvětil Zeman na otázku, zda se bojí svých politických konkurentů v prezidentské volbě. Další dotaz směřoval na objektivnost České televize. „Objektivnost České televize je něco jako suchá voda nebo mokrý oheň. Česká televize je bohužel hříčka v rukou jedné politické strany, která teď dostala záviděníhodných pět procent,“ zmínil Zeman, jenž by si objektivní a nezávislou televizi přál.  

Závěrem se prezident Zeman podepsal do pamětní knihy města Mohelnice, připevnil prezidentskou stuhu na prapor města a převzal z rukou vedení města dary. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…