Na prezidenta budu kandidovat znovu, slíbil Okamura

30.01.2013 15:48

Senátor Tomio Okamura sice nemohl kandidovat v přímé prezidentské volbě, za pět let to však chce zkusit znovu. Serveru iDNES.cz kromě toho řekl, že hodlá prosazovat posilování přímé demokracie.

Na prezidenta budu kandidovat znovu, slíbil Okamura
Foto: hns
Popisek: Tomio Okamura má slivovici rád

Okamura chce se svými návrhy objíždět republiku a mluvit o tom, jak by se referenda a přímá volba politiků měla změnit. Názor veřejnosti mu má pomoci přinutit zákonodárce, aby na jeho návrhy kývli.

"Prezident je už volen občany přímo, mělo by se to týkat také starostů, hejtmanů a jednotlivých poslanců. Líbí se mi také švýcarský systém referend a rád bych prosadil, aby voliči mohli odvolat politika i v průběhu volebního období a zrušit vybrané špatné zákony," řekl serveru iDNES.cz Okamura.

Okamurovi, který chce na prezidenta kandidovat i za pět let, se nelíbí podoba současného zákona. Na své vyřazení si stěžoval u Ústavního soudu, ten však stížnost jednohlasně zamítl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…