Na rizika přímé volby jsme upozorňovali, říká Dolejš

25.11.2012 18:00

Čtenář ParlamentníchListů.cz se ptá poslance KSČM Jiřího Dolejše na to, co říká na blamáž kolem prezidentských voleb. Zvlášť poslední vývoj událostí, kdy hrozí i to, že volba neproběhne v původním termínu, je totiž velký problém.

Na rizika přímé volby jsme upozorňovali, říká Dolejš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

O nebezpečích se podle Dolejše vědělo předem. „Ale většina rozhodla - nyní musí vše proběhnout podle přijatých pravidel,“ myslí si poslanec. Proto je zbytečné prohlašovat, že přímá volba se vůbec konat neměla.

„KSČM na rizika způsobu přímé volby prezidenta upozorňovala a také ve finále nehlasovala pro příslušné předpisy.  Na naše věřím že často věcné argumenty se bohužel zatím málokdy dá. Lidé z TOP09 a dnešních LIDEM však tehdy byli jako uhranutí a tak dnes už je času málo a nastartované procesy musí nějak proběhnout aby bylo vše korektní. Včetně rozhodnutí nejvyššího soudu,“ napsal Dolejš.

Na to, že by prezidentská volba proběhnout nemusela, dnes upozornila například senátorka Eliška Wagnerová. Pokud se totiž kandidáti, které ministerstvo vnitra vyřadilo kvůli nedostatku platných podpisů na peticích, obrátí na Ústavní soud, ten by mohl rozhodovat až 60 dnů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaplatíte 150 Kč, Stardance si pořád nepustíte. Srovnání ČT s Voyo, iPrima nebo HBO Max

7:25 Zaplatíte 150 Kč, Stardance si pořád nepustíte. Srovnání ČT s Voyo, iPrima nebo HBO Max

Málo obsahu za hodně peněz – tak se jeví v porovnání s konkurenčními službami nabídka filmů, seriálů…