Na svých slovech trvám, poznamenal Sobotka k Zemanovi, který ho označil za lháře

08.03.2015 14:59

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) zareagoval na slova prezidenta Miloše Zemana, který v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz označil dnešního předsedu vlády za zrádce a lháře. Sobotka trvá na tom, že některými svými výroky prezident poškodil ČSSD, což také zdůraznil delegátům nadcházejícího sjezdu ČSSD v připravených materiálech.

Na svých slovech trvám, poznamenal Sobotka k Zemanovi, který ho označil za lháře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

"Svůj názor na chování Miloše Zemana k ČSSD jsem popsal ve své zprávě pro delegáty sjezdu ČSSD a nemám na tom co měnit," napsal dnes v reakci na Zemanova slova Sobotka.

"Změnu chování Miloše Zemana k vlastní straně lze pozorovat od jeho neúspěšné prezidentské volby v roce 2003," stojí v Sobotkově zprávě, kterou bude schvalovat sjezd ČSSD v polovině března. Zeman v roce 2003 prohrál v souboji o prezidentský post s Václavem Klausem, když pro něj nehlasovala ani řada členů jeho tehdy vlastní strany.

Prezident Miloš Zeman se k tomu pro ParlamentníListy.cz vyjádřil v obsáhlém rozhovoru. "Ještě v roce 2006 jsem se velmi aktivně jako člen sociální demokracie účastnil volební kampaně a podporoval jsem ČSSD, i když jsem jako důchodce z Vysočiny sám nekandidoval. Jezdil jsem známým volebním autobusem Zemák po celé republice a snad jsem k tehdejšímu výsledku sociální demokracie přispěl. Takže bohužel musím označit toto tvrzení za lež snadno vyvratitelnou tímto faktem, ale mám-li být smířlivý, musím říci, že lidsky dokážu pochopit, jestliže zrádce omlouvá svoji vlastní zradu," uvedl Zeman.

  • Celý rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem ČTĚTE ZDE.

reklama

autor: čtk, mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…