Na východě Ukrajiny se dál střílí, padlo prý dalších 48 rebelů

07.02.2015 12:55

Navzdory nejnovějším diplomatickým snahám o urovnání ozbrojeného konfliktu mezi Kyjevem a proruskými separatisty se na východě Ukrajiny dál ozývá střelba. Ukrajinská armáda ráno uvedla, že povstalci v noci na dnešek ostřelovali její pozice devětadvacetkrát, včetně města Debalceve, o něž se v poslední době intenzivně bojuje. Od pátku bylo prý zabito dalších pět desítek rebelů.

Na východě Ukrajiny se dál střílí, padlo prý dalších 48 rebelů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Všude ve vesnicích a městech jsou krátery po bombách

Tiskové středisko ukrajinských jednotek zapojených do protipovstalecké operace (ATO) podle agentury Ukrinform uvedlo, že největší tlak vzbouřenců je nadále ve směru na Debalceve. Palbu v této oblasti prý separatisté vedli z raketometů Grad a z minometů.

Šéf regionální policie věrné Kyjevu Vjačeslav Abroskin na svém facebookovém účtu k situaci v Debalcevu napsal, že povstalci od šesti hodin ráno střílejí na severní čtvrti města.

V Debalceve platilo v pátek příměří kvůli evakuaci civilistů. K odjezdu ho využilo 753 lidí, mezi nimiž bylo 81 dětí. Podle organizace Amnesty International většina z 25.000 obyvatel již město opustila, ale asi 7000 lidí tam stále zůstává.

Tiskové středisko ATO dopoledne rovněž uvedlo, že podle rozvědky vojáci během uplynulých 24 hodin při střetech zabili dalších 48 povstalců a 22 zranili. Nepřítel prý rovněž utrpěl značné ztráty bojové techniky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…