Nabízeli jsme Altnerovým dědicům 180 milionů, tvrdí ČSSD. Syn zemřelého advokáta to rozhořčeně popírá

21.09.2017 17:19

Server Českého rozhlasu přinesl informaci o tom, že se ČSSD chce vyrovnat s dědici právníka Zdeňka Altnera ještě předtím, než spor mezi sociální demokracií a Altnerovými dědici dotáhne soud. ČSSD údajně nabídla mimosoudní vyrovnání ve výši 180 milionů korun. Nejstarší syn Zdeňka Altnera Patrik Altner však serveru Aktuálně.cz sdělil, že sociální demokracie ani náhodou nenabídla 180 milionů korun, ale částku podstatně nižší.

Nabízeli jsme Altnerovým dědicům 180 milionů, tvrdí ČSSD. Syn zemřelého advokáta to rozhořčeně popírá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Radiožurnál informoval o tom, že ČSSD hledá cestu, jak se vyrovnat s dědici právníka Altnera. Tento muž před lety straně pomohl vyhrát spor o Lidový dům – sídlo ČSSD. Neshodli se však spolu na výši odměny, kterou si za to Altner zaslouží. Sociální demokraté měli za to, že právník požaduje příliš mnoho, když požaduje 18 milionů korun. Spor o výši odměny se vede už od doby, co ČSSD vedl jako předseda současný prezident Miloš Zeman.

Po mnoha letech sporů soud rozhodl, že Altner požadoval po ČSSD přiměřenou odměnu, takže mu strana musí zaplatit, a to i s úroky. Celkem 338 milionů korun. Strana se proti této sumě dál bránila. Soud tak celou kauzu zatím neuzavřel. Mezitím se sociální demokraté snaží o mimosoudní vyrovnání s dědici právníka Zdeňka Altnera. Advokát již opustil tento svět. Patrik Altner serveru Aktuálně.cz potvrdil, že ČSSD se sice o mimosoudní vyrovnání snaží, ale rozhodně prý nenabízí 180 milionů korun, jak o tom informoval Český rozhlas.

„Sociální demokraté něco nabídli, ale byla to úsměvně nízká částka. Rozhodně to nebylo 180 milionů, bylo to daleko méně. Ale i těch 180 milionů by byla velmi nízká částka,“ řekl syn nedávno zemřelého právníka Patrik Altner.

Celý článek naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…