Načas má jasno. Jeho vláda je respektovaná

07.04.2012 8:41

Premér Petr Nečas bude během velikonočních svátků přemýšlet o tom, co se v posledních dnech odehrálo mezi koaličními stranami. Situaci, ale prý pokládá za čitelnou.

Načas má jasno. Jeho vláda je respektovaná
Foto: Martin Kovář
Popisek: Výkonná rada ODS

Ministerský předseda to prohlásil v rozhovoru pro deník Právo. V této souvislosti uvedl, že "klíčovou prioritou" vlády je rozpočtová odpovědnost a pokud tomuto závazku koalice nedostojí, nemá smysl její další existence.

Petr Nečas odmítl, že k rozpadu vlády nedošlo z toho důvodu, že by její členové nechtěli vládní křesla opustit. Zároveň řekl, že je jeho vláda podle "ohlasů zahraničních institucí a tisku" respektovaná v rozpočtové oblasti.

Další souvislosti a články o vládní krizi čtěte ZDE

Konec vlády? To nejjednodušší

V souvislosti s poslední vládní krizí premiér prohlásil, že není pyšný na to, co se v koalici děje. Zároveň přiznal, že si nemyslí, že je "všechno v pořádku" a tvářit se, že se nic nestalo. "Nemám ale pocit, že já osobně bych podobné konflikty vyvolával," řekl Právu premiér. Ukončit činnost vlády je podle jeho slov nejjednodušším řešení, ale nemyslí si, že jde o řešení nejlepší.

K probíhajícímu soudu s bývalým ministrem dopravy Vítem Bártou ministerský předseda uvedl, že Bártovi přeje, aby byl očištěn. Zároveň ale prohlásil, že pro návrat do vládního kabinetu je potřeba mít větší důvěryhodnost.

Ta byla podle jeho slov narušena jak soudem,  tak důvody proč Bárta z vlády odešel. Petr Nečas připoměl, že exministr musel s vládního kabinetu odejít kvůli aktivitám společnosti ABL, kterou Bárta vlastnil. Dodal, že stále zůstávají otazníky nad "podnikatelským záměrem" této firmy. Návrat Víta Bárty do vlády, si prý Nečas představit neumí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Českou školu překopou od základů. Genderové pexeso a dějepis na přeskáčku

20:00 Českou školu překopou od základů. Genderové pexeso a dějepis na přeskáčku

Do konce května probíhá veřejné projednávání nových školních osnov, které od loňského podzimu reform…