Náckové, fašisti, stádo. Kavárna se koukala na demonstraci. Nerada

28.09.2022 17:48 | Ze sítí

Na protivládní demonstraci v centru Prahy dorazily desítky tisíc lidí. „Tleskají fašistickým projevům. Podporují Rusko. Jsou odporní,“ nechal se v souvislosti s účastníky dnešní demonstrace slyšet například textař Michal Horáček. Dav tleská podpoře Ruska, komentuje to také cestovatel Dan Přibáň.

Náckové, fašisti, stádo. Kavárna se koukala na demonstraci. Nerada
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Česká republika na 1. místě s názvem Nenásilná revoluce

„Opravdu si někdo myslí, že máme tyhle proruské nácky chápat, rozmlouvat s nimi a přesvědčovat je? Vážně si myslíte, že o to stojí? Ti se dají pouze ignorovat, a když budou chtít konfrontaci, tak s nimi bojovat. A hlavně jim nikdy neustupovat,“ okomentoval účastníky na demonstraci exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

„Ti lidé jsou dospělí, vesměs svéprávní. Přestaňme ‚vysvětlovat‘ motivy jejich účasti třeba tím, že se obávají o své sociální jistoty nebo pokles životní úrovně – to je jen spekulace. Co je jisté: vědí, kdo to svolal. Tleskají fašistickým projevům. Podporují Rusko. Jsou odporní,“ zareagoval následně velmi zostra Michal Horáček, jenž se v minulosti neúspěšně ucházel o post prezidenta.

„Dav na Václaváku mohutně tleská prohlášení, že nemáme podporovat zbraněmi Ukrajinu. Dav tleská oslabení Ukrajiny napadané Ruskem. Dav tleská podpoře Ruska. Už z nich prosím nikdo nedělejte podvedené chudáky, kteří nevědí, kam šli a čemu aplaudují!“ reagoval obdobně také cestovatel Dan Přibáň.

„Když jsme u předešlé demonstrace na Václaváku vnímali, že část demonstrantů nevěděla, na čí demonstraci se to ocitli, kdo jsou organizátoři, jak budeme vnímat dnešní demonstranty?“ zeptal se pak také politolog Miloš Gregor.

„Rád bych ocenil desetitisíce lidí, kteří mají oprávněné existenční obavy a poté, co zjistili, na čí demonstraci se posledně ocitli, tentokrát už nepřišli. To jsou moji hrdinové všedního i svátečního dne,“ komentoval demonstranty také komentátor Petr Honzejk.

A dodal: „Na Václaváku se dnes slaví Den české stádnosti.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…