Nad pražským IPRem se stahují mračna. Kontrolu požadují i bývalí radní

16.12.2015 17:12

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) chce poslat forenzní audit na Institut plánování a rozvoje (IPR) kvůli čerpání prostředků na pořizování metropolitního a strategického plánu. Městská příspěvková organizace IPR ročně hospodaří s téměř 300 miliony korun, už v létě tam provedl kontrolu kontrolní odbor magistrátu, uvedla ČTK. ParlamentníListy.cz zjistily, že postoj primátorky není ojedinělý.

Nad pražským IPRem se stahují mračna. Kontrolu požadují i bývalí radní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražská primátorka Adriana Krnáčová

„Chci dát lidem, kteří neustále kritizují hospodaření IPRu, jasnou odpověď a tou snad audit bude. Věřím, že neobjeví žádná pochybení a stejně jako první kontrola dopadne v pořádku," řekla ParlamentnímListům.cz pražská primátorka. 

„S těmito slovy nezbývá než souhlasit," sdělil naší redakci bývalý radní TOP 09, který si vzhledem k vyjednávání o nové podobě koalice nepřál být jmenován. „Že je IPR zásadní pro Prahu, je jasné, že jím proteče nemálo peněz, rovněž. Paní Krnáčová v tomto ohledu získá podporu jistě i u dalších partnerů, ať už koaličních, či opozičních. Otázka zůstává snad jen v tom, proč to tak trvalo," doplnil zástupce TOP 09.

Připomeňme, že v roce 2014 Praha poskytla IPR neinvestiční příspěvek asi 293 milionů korun. Na letošek má IPR rozpočet asi 300 milionů a zaměstnává více než stovku zaměstnanců. V návrhu rozpočtu má navýšení asi o čtyři miliony korun, část mají za následek zvýšení mezd a noví zaměstnanci.

IPR vznikl transformací z Útvaru rozvoje města za primátora Tomáše Hudečka (nestr., tehdy TOP 09). Institut má za úkol mimo jiné připravit nový územní plán a plánovat rozvoj města. Institut se profiluje jako odborné pracoviště se zaměřením na výzkumnou činnost v oblasti architektury, urbanismu, rozvoje, tvorby a správy města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…