Nadával na Čechy. Teď si Marek Dalík koupil nový luxusní byt v Praze

15.11.2021 9:05

Někdejší pravá ruka premiéra Mirka Topolánka Marek Dalík sice chtěl zakotvit v zahraničí, ale nyní si koupil byt v klidné části Hradčan. Píše o tom novinář Jan Hrbáček v Ekonomickém deníku.

Nadával na Čechy. Teď si Marek Dalík koupil nový luxusní byt v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Dalík u soudu

Marek Dalík před nástupem do vězení tvrdil, že po odpykání trestu kvůli svému angažmá při koupi obrněných transportérů Pandur zakotví v zahraničí. Dokonce si i pořídil nemovitost v zahraničí. Nakonec však zůstává v Česku, a to v prostorném bytě v klidné části na pražských Hradčanech.

„Odstěhuju se z České republiky. Mám tu nějakou firmu, kterou budu mít dál, která mi vydělává peníze, ale žít tu nebudu. Myslím, že se ke mně naše země nezachovala dobře, ani lidé v této zemi,“ uváděl tehdy pro server Neovlivní.cz Dalík s tím, že se mu nelíbí česká mentalita.

Před nástupem do výkonu trestu měl Dalík byt rovněž na Hradčanech, ten však prodal. Následně si koupil zmiňovanou nemovitost ve Francii, nyní – konkrétně 19. srpna – si zřejmě společně s přítelkyní koupil byt opět na Hradčanech. Byt je dispozičně 5+kk, má celkem 199 metrů čtverečních. Celkově jej vyšel na 19 milionů korun.

Transakce podle všeho proběhla přes realitní kancelář, jež má ze zákona povinnost zkoumat původ peněz. „V kupní smlouvě je klauzule, že kupující v souladu se zákonem o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu jednají svým jménem," píše reportér Hrbáček, jenž se pokoušel s Dalíkem komunikovat, ale bez odezvy.

Na nové adrese má Dalík psanou i svou živnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…