Nagyová-Nečasová zásadně promluvila

03.10.2014 8:56

Někdejší šéfka kabinetu premiéra Nečase a hlavní aktér kauzy Nagygate Jana Nečasová (dříve Nagyová) hodila minulý profesní život za hlavu a s lidmi z branže se už údajně nepotkává. Na soužití s Petrem Nečasem si musela zvykat a někdy je to pro ni psychicky náročné. Uvedla to v rozhovoru pro časopis Téma, kde mimo jiné popsala i své zážitky z vazební věznice, kde strávila pět týdnů.

Nagyová-Nečasová zásadně promluvila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Manželé Nečasovi oslavili před dvěma týdny roční výročí svatby. „Delší dobu jsem nebyla zvyklá s někým takhle žít ve společné domácnosti. Byla jsem v podstatě takový ‚starý mládenec‘. Když žijete mezi čtyřicítkou a padesátkou řadu let sám, tak to pak změnit není úplně jednoduché,“ popisovala Nečasová „krušné“ začátky soužití s expremiérem Petrem Nečasem. „Musela jsem si zvykat i na to, že předtím byl náš vztah ze dvou třetin pracovní, byl prostě léta můj šéf,“ dodala.

Času na sebe prý stále moc nemají. „Jak se hrabeme z toho dna, tak se snažíme hodně pracovat. A někdy je to psychicky náročné i z jiného důvodu. Když jdu někam sama, tak mě lidé na ulici nepoznávají. Když jdu s Petrem, tak mě poznají bezpečně. A ne vždy má člověk náladu být v centru pozornosti,“ postěžovala si Nečasová.

Vězení si nepřipouštím 

Vězení, které jí hrozí za zneužití vojenské zpravodajské služby pro sledování někdejší manželky Petra Nečase, domlouvání trafik pro poslance ODS a vynášení tajných informací lobbistovi Ivo Rittigovi, si nepřipouští. Zbláznila by se z toho. Není prý schopná se podívat ani na film s kriminální tematikou.

Zavzpomínala si i na zážitky z vazební věznice v Ostravě, ve které strávila pět týdnů. Chovali se tam k ní slušně, což bylo údajně dáno tím, že respektovala chod věznice a na nic si nehrála. Špatnou zkušenost měla pouze se sprchováním. Sprcha totiž byla limitovaná na tři minuty, a aby si člověk stihl smýt mýdlo, musel chvátat. Což Nečasová s dlouhými vlasy stíhala údajně jen tak tak.

Ničeho nelituji

Minulý profesní život podle svých slov hodila za hlavu. Dnes se živí prací v administrativě. A ačkoliv se musí ohánět, předchozí život jí nechybí. „Nikdy jsem si nepřipadala, že žiji v nějaké vysoké společnosti, že jsem součástí smetánky. Nepotřebuji řidiče, auto si odřídím sama. Nepotřebuji podřízené… Na žádné recepce a mecheche jsem nechodila… Ničeho ale nelituji,“ zdůraznila.

Po provalení kauzy přezdívané Nagygate se od ní rovněž odvrátila spousta lidí – Nečasová uvádí až dvě třetiny. „Ale ani se nedivím. Myslím, že je to dané i šíleným průběhem té samotné kauzy. Já už jsem spojovaná skoro se vším. Ze mě je prostě člověk, který v téhle zemi může pomalu i za to, že sněží nebo padají kroupy,“ posteskla si Nečasová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…