Nahoře plánují válku, dole bordel na bordel. Vidlák mluvil s aktivním záložákem a zíral

13.05.2023 17:01 | Komentář

Od rána nedělám nic jiného než odpovídám na e-maily a zprávy, podělil se o svůj sobotní program Daniel Sterzik, na internetu proslavený jako Vidlák. Jeho aktuální příspěvek, který prý vyvolal nebývalý rozruch, se týkal jeho setkání s jedním tankistou – členem aktivních záloh. Ten mu prozradil, v jakém stavu je armáda, kterou chce náčelník Řehka chystat na případnou válku s Ruskem.

Nahoře plánují válku, dole bordel na bordel. Vidlák mluvil s aktivním záložákem a zíral
Foto: Hana Brožková
Popisek: Velitelské shromáždění náčelníka generálního štábu Karla Řehky k prioritám a hlavním úkolům v roce 2023

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28086 lidí

„Dnes si dáme článeček, který tak milují všichni ti verifikátoři pravdy typu Jana Cempera. Zase byl u mě jeden neexistující člověk. Člen aktivních záloh – tankista. Mladý kluk,“ začal Vidlák článek, který vyvolal takový rozruch.

Návštěvník se mu prý svěřil, jak je z poměrů v armádě frustrovaný. „I když je jen záložák, tak tam vidí věci, které by nám ani na mysl nepřišly, a tudíž je ještě více frustrovaný z toho, kam naše republika kráčí,“ píše dále.

Svědectví prý bylo tak drsné, že i populární bloger jen koukal. „Hele, Černochová už rok mluví o tom, jak jsme ve válce, Řehka by mobilizoval a šturmoval na Moskvu… Ale dole je bordel nad bordel. Teď se dělá víc cvičení než předtím, protože musíme přece pomáhat Ukrajincům. I záložáci cvičili… Vězte, že měli problém dát dohromady čtyři tanky, které zároveň střílely i jezdily,“ vymezil rámec působení českého vojska.

„Když přijedou hlavouni na inspekci, tak jim prostě ukážou pár tanků v garážích a o ostatních tvrdí, že jezdí po cvičišti, ale ona to není pravda. Nejsou náhradní díly, na všechno je zapotřebí milion papírů, nic nefunguje a ze čtyř tanků se konce cvičení dočkaly jen tři. Jeden jim ještě kiksnul po cestě,“ pokračovalo vyprávění.

Vidlák doporučuje ministryni Černochové, ať si někdy zkusí vyhlásit neočekávané cvičení. Pak podle všeho bude na slávu naší armády jen koukat.

„A až zjistí, že jsem ohledně tanků nekecal, mohla by to podobně udělat v celé naší armádičce. Dost pravděpodobně zjistí, že do první linie může vyrazit tak maximálně Řehka sám. Zkrátka a dobře, poslouchal jsem historky z posledního cvičení a v mé duši se rozhostil hluboký mír. Ano, možná vydají rozkaz k mobilizaci, ale ta nikdy nepřejde v realitu,“ shrnul rozhovor bloger. Česká armáda se podle něj už dávno naučila cvičit toliko lejstry, kterými se vykazuje splnění úkolu. Na papíře nám všechny tanky jezdí a všechny dokonale fungují.

Ale jaká je realita? „Podle papírů mají v garáži stát čtyři tanky, ale stojí tam jen tři a ten jeden už vůbec nevypadá jako tank,“ líčil host.

Vidlák si při jeho líčení vzpomněl na videa, jak bizarně probíhala ruská mobilizace. U nás by ten bizár byl asi desetkrát umocněn. A vyhlídky na jakoukoliv změnu jsou v nedohlednu, protože teď se budou peníze cpát do nákupu amerických stíhaček, které si máme hlavně koupit a zaplatit, jestli si nimi posléze budeme létat, je úplně jedno.

„Když jsem to tak celé poslouchal, zjistil jsem, že naše armáda má ještě mnohem horšího nepřítele než Rusko. Svůj generální štáb. A víte, co je na tom nejlepší? Prakticky všichni vojáci si to myslí taky,“ předal Vidlák hlas vojska.

A doplnil, že vojáci, kteří mají alespoň rámcovou představu, jak se válčí, také navzdory veškerému politickému školení příliš nevěří historkám o skvělé situaci našeho ukrajinského spojence a vítězství na dosah.

Poměrně frekventovaným výrazem mezi vojáky je prý dnes „mlýnek na maso“.

Vidlák hořce dodává, že my o tom klidně můžeme vtipkovat, protože i kdyby ministryně Černochová vydala rozkazy, tak naše mašiny nedojedou ani do Ostravy. „Jsme prý jediná armáda na světě, která stoprocentně splní rozkaz ‚zpátky ni krok‘ jednoduše proto, že je nepohyblivá,“ doplnil z vojenského humoru.

Historkám tankisty věřil Vidlák i proto, že v posledních dnech udělal s českým šlendriánem i osobní zkušenost. Před pěti měsíci mu lékařka předepsala pro dítě šokové pero k utlumení alergické reakce. A téhož dne, kdy hovořil o bordelu v české armádě, mu volala paní lékárnice, že se zjistilo, že jeho pero je z vadné šarže a nemá ho používat. Chyba se zjistila po mnoha měsících.

„Tohle prostě není selhání jednotlivců a obyčejný šlendrián. Tohle dokonce už není ani klasická čechiše šlemperaj. Tohle je normálně mor, který se rozlezl po celé společnosti a ničí úplně všechno. Armáda v troskách, léky v troskách, rozpočet v troskách… Pusťte k něčemu libtardy a výsledek se brzy dostaví,“ zakončil Vidlák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud nebudeme izolovat ty dva nebo čtyři válečné štváče, nedopadne to s námi dobře., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenovasova , 13.05.2023 17:55:24
Černochová už měla být s Fialou dávno izolována. Nemá to v hlavě v pořádku. A podle vychvalování vládních úspěchů, je na tom Fiala stejně.

|  29 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…