Náhrada za pero, které si odvezl Klaus. Do Chile ho poslal politik ODS

01.06.2012 13:08

Europoslanec za ODS Edvard Kožušník poslal náhradní pero chilskému prezidentovi Sebastiánu Pinerovi. To původní protokolární si totiž přisvojil při loňské návštěvě Chile prezident Václav Klaus přímo před zraky kamer a přítomných novinářů. Video, které celou situaci zachycuje, se pak stalo hitem internetu.

Náhrada za pero, které si odvezl Klaus. Do Chile ho poslal politik ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Václav Klaus

"Je to nadsázka," řekl k motivům svého kroku europoslanec s tím, že pero není přímo od Klause, byť je v etuji s jeho podpisem. Psací nástroj pořídil za 12.000 korun v prodejně českého výrobce, který vyrábí protokolární pera pro prezidentskou kancelář. Kožušník pero dal bývalému předsedovi chilského Senátu Jorge Pizarrovi s prosbou o předání Pinerovi. "On mi to slíbil a následně mě informoval, že pero do (chilské) prezidentské kanceláře předal," uvedl europoslanec.

Pero je jen laciná záminka

"Lepší je vrátit někdy, než nikdy," okomentoval epizodu chilský senátor v internetové ukázce z předání, které odvysílá pražská televizní stanice Metropol TV tuto neděli. Klaus v březnovém bilančním rozhovoru v televizi Nova již dříve o svém chilském počínání řekl, že ho to mrzí a že se to díky mediálnímu ohlasu stalo lacinou záminkou pro útoky na něj.

"Samozřejmě že mě to netěší a utrhl bych si ruku, ale myslím, že je to přehráno nekonečným způsobem," uvedl. Poznamenal ale, že je standardní si při podobných oficiálních akcích pero vzít. Video na serveru YouTube zhlédly miliony lidí. Na záběrech je vidět český prezident vedle svého chilského protějšku. Zatímco Pinera mluví k novinářům, Klaus si se zájmem prohlíží protokolární psací nástroj. Poté ho nenápadně zastrčí do kapsy a zaklapne krabičku, z níž ho vyndal. Prezident se kvůli této epizodě stal terčem řady vtipů a recesistických akcí.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …