Náhradník za "rebely" má pestrou minulost. Dostal šestiletý flastr

06.11.2012 19:55

Petr Tluchoř, Marek Šnajdr a Ivan Fuksa se rozhodli vzdát sněmovních mandátů. Všichni byli zvoleni za Středočeský kraj, takže místo nich do sněmovny přijde trojice nových tváří ze středních Čech. I když mluvit v jejich případech o „novosti“, minimálně na krajské úrovni, je nejspíš poněkud nadnesené. Zejména jeden z nových zákonodárců skýtá pestrou minulost.

Náhradník za "rebely" má pestrou minulost. Dostal šestiletý flastr
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Do sněmovny podle pořadí na středočeské kandidátce nastoupí bývalý poslanec Pavel Bohatec, dále pak náměstek kladenského primátora Miroslav Bernášek a rovněž bývalý místostarosta Kolína Roman Pekárek. Právě ten se může „pochlubit“ velmi zajímavou minulostí.

Bývalého místostarostu Pekárka nedávno krajský soud odsoudil na šest let do věznice se zvýšeným dozorem, neboť měl podnikateli Petru Ličkovi umožnit nákup pozemků výrazně pod cenou. Podnikatel si měl jít sednout na rok. Oba odsouzení si však podali odvolání k Vrchnímu soudu v Praze.

Premiér Nečas byl podle serveru Novinky.cz minulostí nového poslance zaskočen. „Pro nás je to dneska nová informace, protože to řešení zrálo teprve v poslední době,“ řekl Nečas, který se chce s Pekárkem sejít hned ve středu, kdy má dorazit na jednání sněmovny.

Sám bývalý místostarosta byl překvapen, jaká funkce mu spadla do klína. „Vím to zatím jen od vás novinářů, že se něco takového děje. Vzhledem k tomu, že jsou to pro mě zcela nepotvrzené informace, je to pro mě jen virtuální realita a nemůžu říci, co se bude dít,“ řekl podle serveru Novinky.cz.

Ohledně případného hlasování o vládním daňovém balíčku se však vyjádřil jednoznačně: „Vždy jsem byl loajální k většině v ODS, z toho se dá usoudit, že bych hlasoval pro,“ uvedl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

reklama

autor: jav

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…