Nakažení migranti a demise Chovance: Zákulisní informace po včerejším útoku v uprchlickém zařízení u Plzně

30.05.2017 6:40

V zařízení pro zadržování cizinců v Balkové na Plzeňsku došlo v pondělí k nepokojům. Zasahující policie si se vzbouřenci poměrně rychle poradila a vřavu ukončila. V objektu se původně zabarikádovalo zhruba 15 cizinců. Jeden z nich se prý pokusil o sebevraždu, důvodem celého incidentu pak mělo být vyhoštění jednoho z jedinců. Píše o tom oborový server Krimi-Plzen.cz.

Nakažení migranti a demise Chovance: Zákulisní informace po včerejším útoku v uprchlickém zařízení u Plzně
Foto: Václav Fiala
Popisek: Vrátnice areálu v Balkové

V místnosti se podle serveru vzbouřili dva Nigerijci, kteří následně strhli svým jednáním ostatní. Přestali komunikovat, zabarikádovali se nábytkem, částmi nábytku také zaútočili na policii. Při zásahu, který následoval, a jenž velmi rychle celý incident ukončil, nebyl nikdo zraněn.

Původní text ZDE

„Každý, kdo přichází do České republiky, si musí uvědomit, že takto komunikovat nemůže,“ řekl k tomu Chovanec s tím, že tito lidé musí komunikovat normálním, civilizovaným způsobem. Jak podotkl, mají k dispozici překladatele i neziskové organizace, s nimiž mohou své potíže s úřady případně řešit.

Anketa

Je Donald J. Trump pro Evropu nespolehlivý partner, jak naznačuje Merkelová?

hlasovalo: 4386 lidí

Ministr vnitra dlouhodobě upozorňuje na nebezpečí, které s přijimínáním imigrantů souvisí. V Bruselu pak vždy prosazoval odmítavé stanovisko Česka ve věci kvót. Jak uvádí server Krimi-Plzen.cz, kdyby ho prý vláda v této otázce přehlasovala, zvážil by podání okamžité demise. 

Včerejší případ pak měl dohru v plzeňské nemocnice. Podle serveru totiž by měli být vzbouřenci mimo jiné nakaženi TBC a u jednoho se prý mohlo jednat i o ovlivnění jinou látkou. Tato verze však není oficálně potvrzena. Po ošetření však byli migranti odváženi pryč, zda zpět do Bálkové, nebo do jiného zařízení, není jasné.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…