Nakažený lékař z Tokia Voráček: Nic jsem neporušil, očkovat se nenechám

22.07.2021 20:42

Na lékaře českého tenisového týmu Vlastimila Voráčka, který byl prvním pozitivně testovaným na koronavirus na palubě českého olympijského speciálu do Tokia, se snesla obrovská vlna kritiky, že se nenechal vakcinovat. V prohlášení zveřejněném serverem Novinky svým kritikům vzkazuje: „Očkovat se nenechám, není jasné, kdo koho nakazil.“

Nakažený lékař z Tokia Voráček: Nic jsem neporušil, očkovat se nenechám
Foto: pixabay.com
Popisek: Olympijské hry - ilustrační foto

„Není vůbec jasné, kdo, jak, koho a kdy mohl infikovat. Ohrazuji se proti tomu, že jsem to musel být já. Jen jsem byl jako první pozitivně vytestovaný nevalidovaným testem PCR,“ uvedl Voráček v prohlášení zprostředkovaném Českým olympijským výborem (ČOV).

„V Tokiu byly zadány organizátory her určité předpoklady, podle kterých se může sportovec a doprovod účastnit. Očkování bylo zadané jako dobrovolné. Z mé strany a celého týmu tedy nedošlo k žádnému porušení těchto předpokladů,“ doplnil.

Původní zdroj ZDE.

Odmítá proto, že by se pozitivně testovaní plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a Markéta Nausch Sluková a stolní tenista Pavel Širuček nakazili od něj. Čtvrtým českým sportovcem, který měl na olympijských hrách v Tokiu pozitivní test na koronavirus, se ve čtvrtek stal silniční cyklista Michal Schlege.

Voráček zároveň odmítl, že by se očkování bránil. Zároveň však dodal, že u mRNA vakcín, jako jsou přípravky od firem Pfizer/BioNTech či Moderna, vyžaduje desetileté testování.

„Z hlediska všech okolností a nejasností kolem covidového onemocnění, v nichž všechny státy, politici i odborné společnosti plavou už osmnáct měsíců, jednoznačně odmítám unáhlené předdefinované úsudky ohledně hodnocení pozitivních testů v českém týmu, když zde vidím v izolaci převážně pozitivně testované plnoočkované rádoby účastníky her z celého světa,“ dodal závěrem Voráček.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…