Nakrmí vepře, uřídí kombajn, rozumí všemu? Komentátor má pocit, že Zemana je všude plno

22.10.2014 10:39

Analytik Jan Macháček hodnotí počínání prezidenta Miloše Zemana v poslední době, reakce premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), ministra financí Andreje Babiše (ANO) a médií. Ačkoli se po zmařeném puči v ČSSD zdálo, že je Zeman na ústupu, dnes se ukazuje opak.

Nakrmí vepře, uřídí kombajn, rozumí všemu? Komentátor má pocit, že Zemana je všude plno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Analytik Hospodářských novin Jan Macháček připomíná rok starou historii, v níž Zeman nastolil svou vládu a snad doufal, že po předčasných sněmovních volbách udrží svou nadvládu nad politickou scénou. Zmařený puč v ČSSD ho však na nějaký čas odstavil „do kouta“. Prezident Zeman se však nevzdává, po roce opět zaměstnává novináře a jeho výroky se transformují do řady novinových titulků. Prezident komentuje hospodářskou politiku vlády, senátní volby, popisuje svou cestu do Číny a vyjadřuje se i k prolomení uhelných těžebních limitů na severu Čech.  

Komentář nasleznete ZDE.

V komentáři, který zazněl na Českém rozhlasu Plus přirovnává Macháček Zemana k Lukašenkovi. „A ono to celé Lukašenka připomíná i v jiných ohledech. Lukašenko také rozumí všemu: Uřídí kombajn, nakrmí vepře, hokej zahraje i dá šajbu,“ píše.

Svůj podíl viny na tom prý má i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) který svou nevýrazností vyklízí prezidentovi prostor. Roli může hrát i ukrajinská krize, která premiéra oslabuje. Oficiálně premiér drží celoevropský kurz, ale uvnitř vlastní strany se musí vyrovnat s proruskými postoji celé řady spolustraníků.

Prezident Zeman dal také najevo, že by si uměl představit šéfa hnutí ANO na postu premiéra. Možná se tím snaží přiživit na současné vlně popularity vlivného miliardáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…