Nám jde o silnice, politikům o to, aby měli svého hejtmana, rozjel se Babiš v superdebatě. A pustili se do něj Kalousek se Sobotkou

06.10.2016 21:49

Na poslední předvolební superdebatě politických lídrů deseti nejsilnějších politických stran se do sebe před kamerami České televize s gustem pustili předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), předseda TOP 09 Miroslav Kalousek a ministr financí Andrej Babiš. Já vám řeknu, jak to chodí, spustil Babiš. A popsal, jak jednají kraje s vládou. Dva již zmínění exministři financí se na Babiše sesypali jako vosy.

Nám jde o silnice, politikům o to, aby měli svého hejtmana, rozjel se Babiš v superdebatě. A pustili se do něj Kalousek se Sobotkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Andrej Babiš se v České televizi snažil popsat, jak to chodí na vládě, když se má jednat s kraji. Hodně se prý hledí na to, kdo zrovna sedí ve vládě a která strana vládne v tom či onom kraji. „Jim nejde o ty silnice, jim jde o to, jestli tam mají svého hejtmana. A my političtí amatéři jsme nečekali, až tam budeme mít svého hejtmana. Tohle je ta pravda. Ten vztah krajů a vláda funguje asi takhle. Kraje přijdou tak dvakrát do roka na vládu a řeknou: Dejte nám prachy a moc nám do toho nekecejte. Takhle to chodí,“ řekl Babiš.

Slovo dostal Miroslav Kalousek a nestačil se divit. „Pan ministr Ťok neušetřil, pan ministr nedokázal proinvestovat ty peníze, které tam měl, tak je alespoň dal na opravy silnic druhých a třetích tříd,“ udeřil předseda TOP 09. Babiš chtěl Kalouskovi vstoupit do promluvy a Kalousek žádal Moravce, ať si Babiše jako moderátor umravní. „Řekněte mu, ať mi do toho nemluví,“ prosil. „Ale vy ho máte po ruce,“ bránil se se smíchem moderátor. Kalousek uznal, že si může Babiše umravnit sám.

Své k tématu řekl i Sobotka. „My jsme první vláda, která ty peníze na opravu silnic druhých a třetích tříd dala. Já bych tady rád opravil ministra financí. To nebylo hnutí ANO. O tom rozhodla celá vláda. A víte, proč tam ty peníze mohly jít? Protože Ředitelství silnic a dálnic nedokázalo proinvestovat prostředky, zatímco kraje mají připravené projekty,“ kontroval předseda vlády.  

O slovo se ale znovu přihlásil Babiš. „Já se musím ohradit, ŘSD má připravené projekty a já se divím, proč to tedy pan premiér říká, protože teď všude chodí a přestříhává pásky,“ bránil se Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…