Náměstek v kauze TSK obviněn není, policie stíhá nižší úředníky

16.05.2017 8:52

V kauze ovlivňování zakázek pražské městské firmy Technická správa komunikací (TSK) jsou obviněni dva nižší úředníci správy a jeden podnikatel. Uvedl to dnes server Českého rozhlasu iROZHLAS.cz. Náměstek ředitele TSK Ladislav Pivec, který byl podle dřívějších zpráv rozhlasu hlavním aktérem kauzy, podle dnešní zprávy serveru mezi obviněnými není.

Náměstek v kauze TSK obviněn není, policie stíhá nižší úředníky
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

V případu byli obviněni tři lidé a jedna firma ze zjednání výhody při zadání veřejné zakázky či podplácení. Trojici obviněných tvoří jednatel stíhané firmy, vedoucí jednoho z oddělení TSK a jeho podřízená. Pracovníci správy převzali od podnikatele různé dárky – třeba notebook či vysavač – a úplatky za to, že firmě předávali informace o výběrových řízeních, píše server. Úředníci také údajně upravovali tendry a oslovovali konkrétní firmy na základě požadavků obviněného podnikatele.

Zmanipulována byla podle serveru nejméně tři výběrová řízení, například na měření rychlosti na silnicích. Mluvčí TSK Barbora Lišková nechtěla kauzu komentovat, napsal iROZHLAS.cz. Policisté zasahovali v budovách TSK i na dalších místech na začátku března. Všichni tři obvinění jsou stíháni na svobodě.

TSK je příspěvkovou organizací, kterou zřizuje hlavní město. Firma mimo jiné opravuje a čistí komunikace a chodníky. Na starosti má také zimní údržbu nebo správu elektronických informačních tabulí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…