Nářez Naděždě Savčenkové z Ruska: Měli jsme ji poslat za Ural, byl by klid. Skončí v blázinci

06.06.2016 12:21

Lídr ruské Liberálně-demokratické strany a jeden z hlavních představitelů ruské opozice Vladimir Žirinovskij se vyjádřil o budoucnosti Savčenkové. Na otázku reportéra z REN TV o tom, je-li možné, aby se Savčenková dostala do Evropského parlamentu, odpověděl, že se může dostat na jiné místo, které se Evropskému parlamentu ani zdaleka nepodobá. „Je vysoce pravděpodobné, že se nakonec úplně zblázní a zbytek života stráví v nejlepší ruské psychiatrické klinice, protože na Ukrajině nejsou specialisté na schizofrenii,“ uvedl.

Nářez Naděždě Savčenkové z Ruska: Měli jsme ji poslat za Ural, byl by klid. Skončí v blázinci
Foto: youtube.com
Popisek: Nadija Savčenko

Anketa

Je pro vás Naděžda Savčenková hrdinkou?

4%
96%
hlasovalo: 12662 lidí

Vladimir Žirinovskij se již v minulosti mnohokráte negativně vyjadřoval na adresu bývalé ukrajinské letkyně, nyní členky parlamentu Ukrajiny. Kromě jejího chování mu vadí i ohlas, s jakým se její návrat na Ukrajinu setkal v Evropě.

„Měli ji okamžitě odsoudit a poslat někam za Ural, aby o ní nikdo neslyšel, ale to se nestalo, drželi ji místo toho hezky v teple. Měli jsme zabrat celou oblast Nového Ruska, nebo rovnou celou Ukrajinu. Nemuseli bychom se dnes potýkat s žádnou Savčenkovou a žádným Porošenkem,“ zmínil Žirinovskij na sjezdu své politické strany.

„Z toho, co vidíme na Ukrajině, lze soudit, že se v té zemi neodehrává vůbec nic, z čeho by měli její obyvatelé radost. Jen se na to podívejte, tahle holka přijela na Ukrajinu a celá země slaví. Je tam za hrdinku. Věřte mi, v občanské válce není žádných hrdinů, lidé tam jeden druhého vraždí,“ vystoupil ruský politik po návratu Savčenkové na Ukrajinu jako host v pořadu „Nedělní večer“.

„Podívejte se na to, jak se chová. Na letišti ji vítají jako nějakou veleváženou návštěvu a ona tam chodí bosa a rozhazuje květiny a mluví hned o tom, že chce znovu bojovat. Myslím, že by bylo více namístě, kdy by ji hned na letišti vyzvedli lidé z nejlepší kyjevské psychiatrické kliniky,“ pokračoval Žirinovskij.

„Podívejte se na reakci Západu, všichni její případ pečlivě sledují, jako kdyby se na světě nedělo nic závažnějšího, než že někde vytáhli nějakou holku z vězení a poslali do Kyjeva. Je to podobné jako s Chodorkovským v 90. letech, kdy na něj byla na Západě také upřena všechna pozornost, přitom to byl člověk, který se zde dopustil trestného činu. Je nevídané, do jaké míry nás celá Evropa nenávidí, ale kvůli jedné Savčenkové propuštěné z vězení je ochotna slavit několik dní,“ dodal.

„Savčenková je Ukrajině potřebná jen k tomu, aby vyprovokovala více lidí k tomu, jít bojovat na Donbas. Může motivovat zejména dívky a mladé ženy k tomu, aby zformovaly pluk,“ uzavřel své vystoupení ruský opoziční lídr.

Samotná ukrajinská poslankyně Savčenková se v pondělí ráno dopravila na jihovýchod Ukrajiny, konkrétně do Donbasu. Podle ruského Interfaxu byl její příjezd pro všechny přítomné „velkým překvapením“.

Savčenkové už se údajně podařilo pohovořit s mnohými vojáky, setkat se s bývalými kolegy a posadit se do křesla bojového vrtulníku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: fib

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…