Naše hodnoty budou silnější než terorismus. Kancléřka Merkelová neztrácí optimismus

23.12.2016 15:55

Německá kancléřka Angela Merkelová předstoupila po dopadení tuniského teroristy Anise Amriho před novináře. Amri byl dopaden v Itálii, jeden z policistů jej při zásahu zastřelil.

Naše hodnoty budou silnější než terorismus. Kancléřka Merkelová neztrácí optimismus
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

„Naše obrovské díky jdou na italskou policii, bezpečnostní síly a justici, které spolupracovaly v tomto případě,“ uvedla německá kancléřka Angela Merkelová. Postřelenému policistovi popřála brzké uzdravení. Poděkovala také mezinárodním partnerům.

„Terorismus pro nás pro všechny představuje výzvu,“ sdělila následně. „Je dobré vědět, jak jsme schopni se tomuto terorismu postavit,“ poznamenala. „Vše nasvědčuje tomu, že Anis Amri zabil 12 lidí a dalším mnoha způsobil ošklivá zranění. Oběti těchto činů a také zranění jdou nad Německo,“ řekl a zmínila, že všichni kvůli tomuto činu truchlí.

„Myslím na všechny ostatní členy rodin obětí, pro které budou Vánoce velmi smutné. Vyšetřování však v tomto případě není u konce,“ sdělila německá kancléřka. Podle ní případní komplicové budou potrestáni.

Podle jejích slov se nyní také bude muset zvýšit počet navracovaných osob. „Nebezpečí terorismu zůstává. V těchto dobách obrovských výzev děláme vše, co je v našich možnostech pro to, aby náš stát byl silným státem. Abychom dodali ochranu našim občanům, musíme pracovat velmi intenzivně. Naše společná lidskost a naše hodnoty jsou protihodnotami nenávistného světa terorismu. A naše hodnoty budou silnější než terorismus,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…