Naše komunitní centrum Prádelna je ojedinělé, sdělil místostarosta Lachnit

16.11.2012 10:40

Z Komunitního centra Prádelna v Holečkově ulici se díky podpoře městské části Praha 5 stane multifunkční prostor pro širokou veřejnost. Od dětí po seniory, od „normálních“ občanů po Romy, všichni si zde najdou to své. JUDr. Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5, dostal „své dítě“ na startovní čáru a teď se jen těší, jak se mu bude dařit…

Naše komunitní centrum Prádelna je ojedinělé, sdělil místostarosta Lachnit
Foto: Praha 5
Popisek: Komunitní centrum Prádelna v Holečkově ulici v Praze 5

„Z komunitního centra Prádelna se díky podpoře městské části Praha 5 stane multifunkční prostor pro širokou veřejnost. Takový záměr v podobě koncepce rozvoje komunitního centra sídlícího v Holečkově ulici 38a na Smíchově schválila Rada městské části Praha 5,“  sdělil redakci Petr Lachnit.

Cílem konceptu je rozvinutí již fungujícího komunitního centra a rozšiřování povědomí o nabízených programech pro všechny věkové i sociální skupiny obyvatel. Například seniorům nabídne Prádelna aktivity v podobě počítačových kurzů, výletů, kavárny, stolního tenisu nebo rozšíření činností Klubu seniorů. Děti i rodiče se mohou těšit na podporu činností Klubu rodičů s dětmi, který nabízí například oblíbené výtvarné dílny. Radnice Prahy 5 pamatovala také na děti a mládež ze sociálně-kulturně vyloučeného prostředí.

Pozitivní dopad na společnost

„Podpora komunitních aktivit má pozitivní dopad na širší společnost, především v oblasti prevence kriminality a podpory aktivit pro seniory. Jsem rád, že vedení radnice v tomto duchu smýšlí dlouhodobě, což odpovídá i nedávno schválené podobě Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb. Klíčová je podpora činností pro děti ze sociálně vyloučeného prostředí, pro které centrum nabízí různé formy doučování, hudební a taneční projekty, výtvarné workshopy, fotografické a poznávací výlety a další,“ upřesnil zástupce starosty Prahy 5 JUDr. Petr Lachnit.

Komunitní centrum Prádelna se otevře též veřejnosti a návštěvníkům Prahy 5, pro které nabídne výstavy a vernisáže nejen místních umělců, filmové a divadelní čtvrtky, fotografické a cestovatelské večery a další představení.

Schválená Koncepce Komunitního centra Prádelna je tedy zaměřena na občany Prahy 5 napříč věkovým, společenským i sociálním spektrem. „Postupně se v Komunitním centru vytvoří ojedinělý a originální ´coworkingový prostor´ jako inkubátor nápadů a podnětů vycházejících přímo z praktických zkušeností nestátních neziskových organizací působících na území městské části Praha 5,“ přiblížil budoucnost Prádelny JUDr. Petr Lachnit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…